Procesul PSD-istei Sorina Pintea începe la Tribunalul Maramureș

2
Sorina Pintea

ÎCCJ a decis ca Tribunalului Maramureș să îi revină competența de a tranșa în primă instanță cazul de corupție al fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea.

 

În zece luni de când a fost trimis în judecată, dosarul s-a plimbat între Tribunalul București, acolo unde a fost trimis de DNA și Tribunalul Maramureș, în circumscripția căruia își are domiciliul Sorina Pintea.

Pintea a fost trimisă în judecată în aprilie 2020 de DNA, acuzată fiind că, în calitate de manager al Spitalului Județean din Baia Mare, ar fi primit 10.000 de euro și 120.000 lei mită, ca procent dintr-un contract de achiziții publice.

Vezi și După ce Sorina Pintea s-a numit director medical la Spitalul Judeţean Baia Mare, Orban i-a cerut ministrului Sănătăţii să o demită

Potrivit rechizitoriului, ”în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina ar fi pretins și primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) și 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect „proiectarea și execuția lucrărilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente din Spitalul Judetean de Urgență «Dr. Constantin Opriș» Baia Mare”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante, susțin procurorii.

Sorina Pintea neagă acuzațiile.

Vezi cel mai bun purificator de aer anti coronavirus

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele