Procurorul şef al DNA, din nou la Curtea de Apel Ploiești

0
- Reclama -

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a venit, marţi dimineaţă, la Curtea de Apel Ploieşti, unde se judecă termenul în continuare stabilit săptămâna trecută în dosarul în care aceasta a dat în judecată postul de treleviziune Antena 3 şi mai mulţi angajaţi ai acestuia. La termenul de marţi este prezent şi jurnalistul Răzvan Savaliuc, care se reprezintă singur în acest dosar, ceilalţi pârâţi fiind reperezentaţi în isntanţă de un singur avocat.

Laura Codruţa Kovesi a ajuns la sediul Curţii de Apel Ploieşti, unde are loc termenul în continuare stabilit săptămâna trecută în procesul pe care l-a intentat postului de televiziune Antena 3 şi mai multor angajaţi ai acestuia şi care are ca obiect „acţiune în răspundere delictuală”.

La şedinţă participă şi jurnalistul Răzvan Savaliuc, în timp ce Antena 3 şi ceilalţi angajaţi ai postului de televciziune sunt reprezentaţi de un avocat.

La ora transmiterii acestei ştiri, şedinţa de judecată a început.

Săptămâna trecută, Curtea de Apel Ploieşti a dispus ca termen în continuare data de 11 aprilie în procesul intentat de procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, postului de televiziune Antena 3 şi mai multor angajaţi ai acestuia, decizia fiind luată la solicitarea jurnalistului Răzvan Savaliuc şi la finalul unei şedinţe în care instanţa a dispus menţinerea unor acte procedurale şi anularea altora încheiate în urma înfăţişărilor anterioare de la alte instanţe.

- Reclama -

În şedinţa de săptămâna trecută de la Curtea de Apel Ploieşti – a doua de când procesul a fost strămutat la această instanţă – judecătorii au luat în discuţie, pe de-o parte, menţinerea sau anularea unor acte procedurale încheiate înainte de strămutarea procesului de la Piteşti, iar, pe de altă parte, stadiul procesual.

Dosarul în care şefa DNA îi denunţă pe jurnalişti ai Antenei 3 pentru că ar fi acuzat-o, pe post, de muşamalizarea anchetei în dosarul lui Mircea Băsescu şi care între iunie 2016 şi ianuarie 2017 s-a aflat pe rolul Curţii de Apel Piteşti a fost stămutat prin decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a fost scos de pe rolul instanţei piteştene în 19 ianuarie, fiind pentru a doua oară când instanţa supremă a decis strămutarea procesului. În 21 aprilie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis strămutarea acestui dosar de la Curtea de Apel Bucureşti, unde era înregistrat din 29 decembrie 2015 şi avusese primul termen în 23 martie 2016. Cererea de strămutare a fost formulată de către Mugur Ciuvică, Bianca Grigore, Răzvan Savaliuc, Mihai Gâdea, Radu Tudor şi SC Antena 3 SA, cei pe care Kovesi i-a dat în judecată, în nume personal, după afirmaţiile făcute pe postul deteleviziune în legătură cu dosarul „Bercea – Mircea Băsescu”. Dosarul trimis la Curtea de Apel Piteşti a fost înregistrat în 3 mai 2016, iar primul termen de judecată după strămutare a fost stabilit în 8 iunie 2016.

În 16 octombrie 2015, Tribunalul Bucureşti a decis ca şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, să primească 250.000 de lei daune morale, în dosarul în care a dat în judecată Antena 3, cerând despăgubiri de un milion de lei, pentru acuzaţiile de muşamalizare a anchetei în dosarul lui Mircea Băsescu. Tribunalul Bucureşti a admis în parte acţiunea Laurei Codruţa Kovesi şi a obligat în solidar Antena 3 şi pe Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică, Bianca Nae, RaduTudor şi Răzvan Savaliuc să-i plătească procurorului-şef al DNA 250.000 de lei.

Acţiunea a fost depusă de către Codruţa Kovesi, în nume personal, în februarie 2015, la Tribunalul Bucureşti şi are ca obiect daune morale „pentruafirmaţii mincinoase care au creat un grav prejudiciu de imagine şi au adus ogravă atingere demnităţii umane”.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele