Procurorul vitezoman care a amendat polițiștii din răzbunare a fost exclus din magistratură

0
- Reclama -

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dispus excluderea din magistratură a procurorului Mihai Laurențiu Vasilescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia. El a devenit cunoscut în 2018. În timp ce se deplasa către serviciu, Vasilescu a fost tras pe dreapta de doi polițiști din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Ialomița și amendat pentru viteză. Ulterior, procurorul i-a amendat pe cei doi polițiști cu 5000 de lei.

Oamenii legii au stabilit faptul că procurorul circula cu 36 km/h peste limita legală admisă și că nu avea Inspecția tehnică periodică a automobilului valabilă.

În momentul în care polițiștii i-au solicitat documentele, procurorul le-a prezentat legitimația de seriviciu și i-a amenințat că vor fi amendați considerând gestul agenților de a-l opri în trafic unul abuziv.

Au primit amenzile acasă

Ulterior, cei doi agenți au primit acasă, prin Poștă, ordonanțele de sancționare semnate de către procurorul Vasilescu, fiecare dintre aceștia fiind amendați cu câte 5000 de lei.

- Reclama -

Inspecția Judiciară s-a sesizat și a stabilit că procurorul a comis patru abateri disciplinare, prevăzute în Legea 303/2004, privind statutul magistraților.

Magistratul poate contesta măsura la completul de 5 judecători a instanței supreme.

- Reclamă -