Producţia industrială a scăzut cu 0,8% ca serie brută

1
Industrie

Producţia industrială a scăzut cu 0,8% ca serie brută şi cu 2,4% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele cinci luni ale anului, faţă de perioada similară a anului trecut, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 

”În perioada 1.I – 31.V.2022, comparativ cu perioada 1.I – 31.V.2021, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 0,8%, ca urmare a scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-6,1%) şi industriei extractive (-4,4%). Industria prelucrătoare a crescut cu 0,3%. Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I – 31.V.2022, comparativ cu perioada 1.I – 31.V.2021, a fost mai mică cu 2,4%, ca efect al scăderilor din cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-5,8%), industria extractivă (-4,3%) şi industria prelucrătoare (-1,2%)”, arată datele INS.

În luna mai 2022, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 10,1%, creştere susţinută de toate cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (+12,2%), industria extractivă (+1,1%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+0,4%). Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut faţă de luna precedentă cu 0,1%, ca efect al scăderilor înregistrate de industria prelucrătoare (-2,3%) şi industria extractivă (-1,7%).

Economia României a crescut cu 5.1% și ROBOR a ajuns la 6.79% pe an

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 4,3%. Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 6,4%. Industria prelucrătoare a crescut cu 8,5%, în timp ce industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 6,6%, respectiv cu 2,1%.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele