Propagandă electorală la ”Viața Satului”

0

Raluca Turcan a anunţat că va solicita CNA şi Comisiei de Etică a TVR să investigheze cum de au ajuns Liviu Dragnea şi Petre Daea să facă propagandă electorală în emisiunea ”Viaţa Satului”.

”Regimul emisiunilor de promovare electorală este reglementat clar şi prevede obligativitatea marcajului specific „promovare electorală”, afişat în mod vizibil pe toată durata difuzării emisiunii (Art. 11 din Decizia CNA 308 din 26 martie 2019). În cadrul emisiunii ”Viaţa Satului”, difuzată duminică, 12 mai 2019, acest afişaj a lipsit. Dragnea şi Daea au beneficiat de promovare electorală pe bani publici. În acest caz, TVR poate primi amendă de zeci de mii de lei. Amenda pe care o riscă TVR pentru acest derapaj NU TREBUIE PLĂTITĂ TOT DIN BANII PUBLICI, ci să o achite Liviu Dragnea şi Petre Daea”, a scris, luni, pe Facebook, Raluca Turcan.Potrivit acesteia, intervenţiile în emisiuni radio-TV ale persoanelor care deţin funcţii publice şi reprezintă un partid aflat în competiţie electorală pot fi făcute strict în probleme legate de exercitarea funcţiei lor.”În aceste situaţii, radiodifuzorii au obligaţia să ia măsuri pentru asigurarea echidistanţei şi a pluralismului de opinii. În plus, nu am văzut nicio întrebare din partea moderatorului care să arate respect pentru valori precum ”imparţialitate şi echilibru”. Obişnuit să cumpere voturi înainte de alegeri, Dragnea a rămas în pană de idei şi promite subvenţii mai mari la roşii. Probabil aşa vrea să acopere huiduielile de la Galaţi şi Iaşi, dar şi-a pierdut simţul realităţii. A ajuns ”INAMICUL NR.1 AL UE”, Liviu Dragnea, să promită subvenţii mai mari din bani europeni? Cine, la nivel european, îi mai ia în seamă pe Dragnea sau pe oricare altul din PSD?”, a mai scris Turcan.

Aceasta a precizat că PNL solicită CNA şi Comisiei de Etică a TVR să investigheze cum de au ajuns Liviu Dragnea şi Petre Daea să facă propagandă electorală în emisiunea ”Viaţa Satului” şi să ia măsurile care se impun.

Citește și: Un milion de hectare vor fi irigate din 2021

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele