Propunerea legislativă pentru mamele care au fost la consultaţii, a fost respinsă de Camera Deputaţilor

0

 

Propunerea legislativă iniţiată de 32 de deputaţi şi senatori PSD provind acordarea de sprijin material gravidelor a fost respinsă astăzi de Plenul Camerei Deputaţilor.

Proiectul urmărea stimularea prezentarea mamicilor în devenire la consultaţiile prenatale. Acesta a fost respins pe motiv că măsurile propuse aduc cheltuieli bugetare suplimentare prin încălcarea prevederilor legale potrivit cărora „nicio cheltuială bugetară nu poate fi aprobată fără stabilirea sursei de finanţare”.

„Prezenta lege are ca scop stimularea prezentării gravidelor la consultaţiile prenatale prin acordarea gratuită, pentru fiecare nou-născut viu, a unui sprijin material care constă în produse de îmbrăcăminte şi îngrijire la nivelul indicatorului social de referinţă”, prevedea proiectul de lege respins.

Citeşte şi: Universitatea din Suceava susține financiar studentele care devin mame

De asemenea, proiectul spunea că sprijinul material se acordă o singură dată la ieşirea din spital sau la eliberarea certificatului de naştere doar dacă gravida s-a prezentat la consultaţiile prenatale şi că valoarea în lei a sprijinului material se va actualiza anual prin Hotărâre a Guvernului, în funcţie de rata inflaţiei.

În acest moment, indicatorul social de referinţă este de 500 de lei.

Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Articolul Propunerea legislativă pentru mamele care au fost la consultaţii, a fost respinsă de Camera Deputaţilor apare prima dată în Pedagoteca.

Sursa: Propunerea legislativă pentru mamele care au fost la consultaţii, a fost respinsă de Camera Deputaţilor

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele