Protest cu lumânări și flori la CNCD, după amenda dată lui Iohannis

0
- Reclama -

Protest simbolic la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Active Watch, o organizaţie care militează pentru comunicarea liberă în interesul public, a depus o coroană de flori şi lumânări în faţa instituţiei, totul pe un fundal sonor sumbru. Mesajul transmis e că deciziile CNCD sunt influenţate politic.

Protestul vine după ce preşedintelem Klaus Iohannisa fost amendat cu 2.000 de lei de Consiliu, pentru că a folosit cuvântul „penali”. Şeful statului a anunţat că va contesta în instanţă sancţiunea.

Mircea Toma, președintele Active Watch: Cu durere în suflet trebuie să anunţăm despărţirea de CNCD, o instituție care a funcționat rezonabil, o instituție foarte necesară în România, dar care printr-o suită de decizii și-a compromis misiunea. Ultima decizie a fost una care a fost administrată președintelui Iohannis pentru că a folosit cuvantul „penali”. Nu cunosc etnia penalilor, sexul penalilor, nu cunosc penali fiind persoane cu dizabilități. Cele trei categorii pe care le-am mentionat fac parte din lista pe care legea le definește ca fiind subiectul de activitate al CNCD.

Citeşte şi C. T. Popescu: Klaus Iohannis a fost sancţionat de CNCD pentru un cuvânt care nu există

Csaba Asztalos, președintele CNCD: Nu generalizaţi! Aşa, după o decizie, două, nu picaţi în păcatul generalizării, e o luptă.

Mircea Toma: Noi sprijinim lupta.

- Reclama -

Csaba Asztalos: Dar nu așa!

Mircea Toma: Sper să greșim!

Csaba Asztalos: Mai avem și instanțe, nu suntem de capul nostru, avem control.

Sursa: Digi24

 

De Vlad Mitu

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele