PSD ar putea vota pentru ridicarea imunității lui Florian Bodog

1

Grupul senatorial al PSD se reuneşte marţi pentru a discuta subiectul ridicării imunităţii lui Florian Bodog, iar decizia este de a vota în conformitate cu raportul Comisiei juridice, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Radu Oprea.

 

„Despre colegul nostru, senatorul Florian Bodog, vreau să vă spun că am hotărât ca mâine, la 11,30, să avem o şedinţă a Grupului senatorilor PSD şi că decizia este ca să votăm în conformitate cu raportul Comisiei juridice. (…) Vom vota în conformitate cu raportul Comisiei juridice. Nu este corect pentru mine astăzi, în faţa dumneavoastră, să mă antepronunţ cât nu ştiu care va fi raportul acelei comisii”, a spus Oprea, într-o conferinţă de presă, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PSD.

Citește și DNA cere pentru a doua oară ridicarea imunității lui Florian Bodog

Senatorul Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii, va fi audiat, luni, de la ora 12,00, în Comisia juridică, în cadrul procedurii derulate ca urmare a solicitării DNA adresate Camerei superioare a Parlamentului pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale a acestuia.

Senatorii jurişti şi Florian Bodog au putut să studieze, săptămâna trecută, dosarul trimis de DNA.

Citește și România a trimis deja 200.000 de doze de vaccin Pfizer în Republica Moldova

Comisia juridică urmează să dea raportul în acest caz marţi.

Procurorii DNA solicită Senatului încuviinţarea urmăririi penale a lui Florian Bodog, pe care îl acuză că atunci când a deţinut poziţia de ministru ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

În 2019, senatorii au respins o solicitare similară cu privire la Florian Bodog, ulterior procurorii obţinând date privind comiterea de către acesta a altor patru infracţiuni de fals în înscrisuri şi abuz în serviciu.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele