PSD a distrus România

0
Tătucii PSD. Foto cu caracter ilustrativ!

Părintele fondator al PSD, Ion Iliescu este cercetat penal în calitate de inculpat, fiind acuzat de infracțiuni contra umanității în dosarul Mineriadei.

Fostul președinte este cel care a construit cea mai distructivă mașinărie politică, care în perioada imediat următoare lui ’89, a devalizat România prin interpuși afaceriști veniți cu idei occidentale de dezvoltare, dar nu națională, ci persoanală.

Adrian Năstase, copilul de casă, crescut politic la vârful națiunii în același timp cu noul sistem de după Revoluție, a fost unul din cei mai hapsâni lideri politic. Năstase a vândut Petromul…

PSD, PDSR și trandafirii, vânzarea pe bucăți a țării

Statul roman a vandut aproape pe degeaba pachetul majoritar de actiuni ale Societatii Nationale a Petrolului Petrom SA (SNP PETROM SA), companiei OMV AKTIENGESELLSCHAFT – Austria, in care 35% din actiuni erau detinute de Guvernul Austriei. Initial, s-au vandut, conform contractului, doar 33,34% din actiuni contra sumei de 668,8 milioane euro (adica mai putin cu cateva milioane euro decat profitul pe care OMV Austria l-a obtinut din primul an de exploatare), scrie comisarul.ro

*Majorare de capital cu bani ramasi in conturile societatii – asa s-a dat resursa petrolifera a Romaniei pe mana austriecilor In doar cateva luni de la incheierea contractului, companiei OMV Austria i s-a permis sa majoreze capitalul social al SNP PETROM SA cu 830 milioane euro (suma ramasa in conturile SNP PETROM SA) astfel incat, prin noul calcul al capitatului social, OMV Austria sa obtina inca 17,55% la suta din actiuni, si sa ajunga sa detina 51% din capitalul social al SNP PETROM SA. Adica, stapana peste: – 145 depozite petroliere; – 690 benzinarii, din care 200 modernizate; – 320 autocisterne si 401 autotractoare; – 350 semi-remorci; – 464 autocisterne GPL; – 5 camioane GPL; La care s-au adaugat: – 35 de benzinarii si 2 depozite petroliere situate in strainatate; – numeroase cladiri, inclusiv sediul din Str. Budisteanu din Bucuresti.

La momentul privatizarii, OMV Austria a preluat exploatarea in Romania a: -306 zacaminte petrol si gaze; -1450 puturi de gaz productive; -13856 puturi de titei productive; -771 instalatii de colectare; -15.000 kilometri de conducte de transport titei gaz si apa; -2 platforme maritime (Prometeu si Atlas); La care se adauga: -puturi de exploatare in Kazahstan; -Rafinaria Arpechim; -Rafinaria Petrobrazi; -Uzina de ingrasaminte Doljchim. *Conform unei evaluari anterioare privatizarii, valoarea SNP PETROM SA era cotata la 1,8 miliarde euro (la valoarea istorica a activelor), pentru ca imediat dupa privatizare Guvernul Romaniei sa anuleze toate datoriile acumulate de SNP PETROM SA, ceea ce a reprezentat o facilitate nemaintalnita, acordata OMV Austria. Mai mult, OMV Austria a primit si dreptul, prin concesiune, sa exploateze, timp de 99 de ani, resursele petrolifere ale Romaniei (mai exact, campul petrolifer Suplacu de Barcau). Asta, contra unei redevente situata intre 3,5-13,5% in timp ce, in alte state europene, valoarea redeventei era dubla, respectiv, intre 5-35%, potrivit comisarul.ro

Si chiar daca artizanii privatizarii – din timpul Guvernarii Adrian Nastase – au pretins, ca sa justifice pretul mult subevaluat, ca SNP PETROM SA a fost privatizata cu tot cu datorii, Guvernul Romaniei a anulat toate datoriile SNP PETROM SA. In plus, SNP PETROM SA detinea, la momentul privatizarii, numeroase sume de bani.

Contractul dezastruos pentru Romania a fost incheiat in numele Statului roman de un adjunct al Sefului Oficiului Participantilor Statului si Privatizarii in Industrie Contractul de privatizare referitor la achizitionarea de actiuni ale Societatii Nationale a Petrolului Petrom SA nr. 5 din data de 23 iulie 2004, a fost incheiat intre Ministerul Economiei si Comertului prin Oficiul Participantilor Statului si Privatizarii in Industrie si OMV AKTIENGESELLSCHAFT, in care 35% din actiuni erau detinute de Guvernul Austriei.

Contractul care contine 64 de pagini – 8 sectiuni – si 31 de anexe care se intind pe alte 405 pagini, a fost semnat de: Din partea Romaniei: – de Constantin Nedelcu, adjunct al Sefului Oficiului Participantilor Statului si Privatizarii in Industrie Din partea OMV AKTIENGESELLSCHAFT: – de Wolfgan Ruttenstorter, Chief Executive Officer si Gerhard Roiss, Deputy Chief Executive Officer.

PSD-iștii nu sunt patrioți!

Probabil ca sefilor Guvernului PSD din 2004 le-a fost mult prea frica sa isi puna semnatura pe acest contract si l-au impins in fata pe un adjunct de la OPSPI. *Anumite conditii contractuale pot fi interpretate ca favoritisme facute OMV Austria de catre Statul roman, precum: -nivelul redeventei sa nu se modifice timp de 10 ani – sunt informatii ca, pana in prezent, nimeni nu s-a invrednicit, incepand cu 2014, (la expirarea celor 10 ani) sa mareasca redeventa, astfel incat Statul roman sa castige cu adevarat de pe urma exploatarii resurselor petrolifere de pe teritoriul Romaniei. -in cadrul contractului de privatizare, OMV Austria a primit unda verde sa vanda Rafinariile Arpechim si Petrobrazi, de pe urma carora poate obtine alte importante sume de bani, de ordinul zecilor de milioane de euro. In fiecare an, OMV a obtinut profituri mai mari decat pretul platit Conform datelor oficiale obtinute de la Ministerul Finantelor, OMV PETROM SA – agent economic cu codul unic de identificare 1590082 – a obtinut profituri uriase, din care statul nu a incasat decat cota legala de 16%.

Restul banilor s-au scurs, evident, in conturi straine, sub forma de dividende. *Iata profiturile anuale obtinute de OMV PETROM SA. -Anul 2006 – profit 671 milioane euro (suma platita pentru privatizare a fost 668 milioane euro), conform datelor existente intr-un Raport al Comisiei de ancheta a Senatului privind privatizarea SNP PETROM SA; -Anul 2008 – profit de peste 1,6 miliarde lei -Anul 2009 – profit de 1,7 miliarde lei -Anul 2010 – profit de 2,2 miliarde lei -Anul 2011 – profit de 4,5 miliarde lei -Anul 2012 – profit de 4,6 miliarde lei -Anul 2013 – profit de 5,6 miliarde lei In toti acesti ani, reprezentantii OMV Austria aflati in functii de conducere din cadrul companiei au incasat lefuri exorbitante de zeci de mii de euro/lunar, ca si cand ar fi fost sefi de mari banci internationale.

Problema care se ridica la ora actuala, din punctul de vedere al intereselor Romaniei, este redeventa pe care OMV Petrom o plateste pentru exploatarea resurselor petrolifere nationale. Aceasta redeventa trebuia renegociata in 2014, la expirarea clauzei de 10 ani, conform prevederilor din contract, insa pana la acest moment niciun guvernant nu a manifestat vreo intentie in sensul acesta.

Conform comisarul.ro, numeroase voci publice care au studiat privatizarea Petrom in favoarea OMV au apreciat ca prejudiciul suferit de Romania de pe urma acestui contract vadit dezavantajos ar fi de peste 20 miliarde euro.

De ce DNA nu cerceteaza afacerea OMV Petrom? In pofida rapoartelor SRI, in care s-au semnalat probleme grave cu privire la privatizarea SNP Petrom SA, in raport de prevederile art. 136 din Constitutie, potrivit carora “bogatiile din interes public ale subsolului… fac obiectul exclusiv al proprietatii publice”, precum si in pofida unui raport al Comisiei de ancheta a Senatului, care a cerut, in octombrie 2007, Guvernului Romaniei sa renegocieze de urgenta redeventa, Directia Nationala Anticoruptie nu a deschis nicio ancheta. Procurorii anticoruptie chiar nu sunt interesati sa afle daca a mai beneficiat cineva de pe urma acestei privatizari, si cine, si daca au fost dati bani pe sub mana pentru facilitarea vanzarii?

La finele anului trecut, Senatul Romaniei a adoptat o modificare la Legea nr.51/1991 privind Siguranta Nationala, astfel incat “orice actiune sau inactiune care lezeze interesele economice strategice ale Romaniei” reprezinta o amenintare la adresa sigurantei nationale. Legea a fost deja promulgata de Presedintele Klaus Iohannis.

Hoții PSD-iști au stau în pușcării de lux

Miron Mitrea a executat doi ani de închisoare în regim de lux la penitenciarul Poarta Albă și cum fostul ministru a scăpat de marile dosare de corupţie din timpul mandatului său de la Transporturi cu ajutorul unor generali SIE.

Mitrea a fost condamnat definitiv la doi ani de pușcărie și s-a aflat încarcerat în penitenciarul de la Poarta Albă. În acest penitenciar stau doar gulerele albe din România, pentru că au un regim privilegiat. Mitrea a făcut doar doi ani de pușcărie într-un dosar relativ subțire, în timp ce el a fost ministrul Transporturilor în perioada in care s-au furat tone de bani din minister.

Mitrea nu a intrat la închisoare pentru jaful de la CFR sau tunurile date de regii asfaltului din Moldova, ci pentru niște reparații făcute la casa mamei sale de o firmă apropiată.

Mitrea, în apogeul puterii sale, era temut inclusiv de însuși Adrian Năstase.

Atuurile lui Mitrea erau relația specială cu președintele Ion Iliescu, faptul că provenea din mișcarea Sindicală și că toți liderii de sindicat din România îl recunoșteau ca jupân absolut.

Mitrea însă a dezvoltat și o rețea de putere extinsă pe trei paliere: politic, economic și al serviciilor de informații.

Marele combinator PSD-ist Viorel Hrebengiuc, animal politic de temut era văzut ca fiind intangibil, însă scheleții din dulapul său au fost scoși la iveală de DNA.

Hrebenciuc a defrișat sute de hectare de păduri!

Viorel Hrebenciuc şi-a recunoscut faptele în faţa judecătorilor de la Curtea Supremă. Le-a povestit magistraţilor că a acceptat să intervină pe lângă funcţionarii unor instituţii din Bacău pentru ca Paltin Sturdza să intre în posesia a 43.000 de hectare de pădure. În schimb, fostul deputat urma să primească 12.000 de hectare, prin încheierea unui act adiţional pe numele fiului său.

„Domnul Bengescu mi-a solicitat ajutorul pentru a interveni pe lângă funcţionarii din judeţul Bacău pentru a urgenta punerea în posesie. Mi-a propus să fiu parte în actul adiţional care urma să se semneze. Am fost de acord. (…) Am vrut să intru în actul adiţional cu nume propriu, dar având în faţă un posibil scandal mediatic, l-am rugat pe fiul meu să-mi dea o firmă. Fiul meu a fost extrem de reticent. Am insistat şi, din nefericire, Andrei a cedat. (…) Regret că l-am implicat pe fiul meu în această problemă”, se arată în declaraţia lui Viorel Hrebenciuc.

Marian Vanghelie, fostul primar al sectorului 5 sau zmeul din Ferentari

Probabil unul dintre cele mai spectaculoase dosare ca amploare a acuzaţiilor este cel în care este pus sub acuzare şi deja trimis în judecată primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie.

Conform rechizitoriului procurorilor, în perioada 2006 – 2014, Marian Vanghelie, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi parţial de Laura Ciocan, a cerut şi a primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de peste 30 de milioane de EURO, reprezentând un “comision” de 20% din încasări.

Cătălin Voicu

Fostul senator Cătălin Voicu a fost condamnat de Tribunalul București la cinci ani închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu, într-un dosar în care este acuzat de intervenții la conducerea Electrica și Electrica Serv pentru ca o firmă să primească preferențial contracte.

Fostul senator Cătălin Voicu a fost condamnat vineri de Tribunalul București la cinci ani închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu, într-un dosar în care este acuzat de intervenții la conducerea Electrica și Electrica Serv pentru ca o firmă să primească preferențial contracte.

Un judecător de la Tribunalul București i-a respins lui Cătălin Voicu o cerere de schimbare a încadrării juridice și l-a condamnat la cinci ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, stabilind că legea penală mai favorabilă acestuia este Codul penal din 1969.

Magistratul a constatat că fapta de care este acuzat Cătălin Voicu este concurentă cu cea pentru care fostul senator a fost condamnat în anul 2012 la șapte ani de închisoare și a dispus ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv de șapte ani închisoare, la care se adaugă interzicerea unor drepturi pe o perioadă de trei ani. Instanța a menținut și confiscarea de la acesta a sumelor de 200.000 euro și 119.000 lei.

De asemenea, judecătorul a menținut decizia instanței din februarie 2016, prin care Cătălin Voicu a fost eliberat condiționat din închisoare pentru cei 7 ani primiți în primul dosar.

Instanța a mai decis ca inculpații din acest dosar să plătească în solidar către SC Servicii Energetice Moldova SA despăgubiri civile de 5.284.893 de lei, echivalentul a 1.391.339 euro.
Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel București.

În noiembrie 2014, Cătălin Voicu, fost consilier prezidențial, ulterior deputat și senator, a fost trimis în judecată de DNA pentru complicitate la abuz în serviciu. Alături de el, au fost deferiți justiției Nicolae Coroiu, fost director general al SC Electrica SA; Petru Andronache, la data faptelor director comercial al Sucursalei de Întreținere și Servicii Energetice (SISE) Moldova; Radu Dan Floarea, acționar majoritar la SC Tech Safety SA; Ion Dumitru Măruță, acționar și administrator al SC Tech Safety SA.

“În calitate de director general al SC Electrica SA, inculpatul Coroiu Nicolae, în perioada 2004-2005, a dispus funcționarilor din subordine, iar inculpatul Andronache Petru, director comercial al SISE Moldova a acționat în consecință, în vederea efectuării de achiziții publice de echipament individual de protecție și echipament de lucru în valoare totală de 14.750.685 lei (fără TVA) de la SC Tech Safety SA, fără a exista necesitatea acestor achiziții, la un preț supraevaluat și cu încălcarea prevederile OUG 60/ 2001 modificată și a regulamentelor interne”, declară DNA.

DNA preciza că în vederea realizării achizițiilor respective nu s-a organizat sau derulat vreo procedură de achiziție publică, furnizorul a fost desemnat prin încredințare directă, fără a exista vreo selecție și nu a existat o negociere, prețul fiind stabilit potrivit propriilor interese ale furnizorului, acesta fiind mult supraevaluat.

“Produsele au fost livrate de SC Tech Safety SA în aceeași perioadă, încheindu-se 77 de contracte și emițându-se facturile care erau achitate, în mod nelegal, în regim de urgență”, mai spun procurorii.

Anchetatorii mai arată că directorul general Nicolae Coroiu a semnat 48 de ordine de plată către furnizorul SC Tech Safety SA, cauzând un prejudiciu SC Servicii Energetice Moldova (ca succesor în drepturi și obligații al Electrica SA, respectiv Electrica Serv SA) în valoare de 5.284.892 lei, echivalent cu 1.391.339 euro.

Suma reprezintă diferența de preț între valoarea de cumpărare și valoarea de revânzare practicate de furnizorul Tech Safety SA în relația cu SC Servicii Energetice Moldova SA.

Petru Andronache este acuzat că a vizat pentru conformitate 158 de facturi, deși acestea nu corespundeau în totalitate cu produsele contractate. Totodată, procurorii susțin că Andronache a efectuat și plăți, prin semnarea a cinci ordine de plată, înlesnind astfel realizarea scopului urmărit de superiorii săi, și anume efectuarea de plăți în sume importante către SC Tech Safety SA.

În ceea ce-l privește pe Cătălin Voicu, DNA arată că în perioada 2004-2005, uzând de calitatea de consilier la Administrația Prezidențială și ulterior deputat, în scopul de a sprijini firma SC Tech Safety SA, a intervenit, în două rânduri, pe lângă funcționari din cadrul Electrica SA, Electrica Serv SA, pentru ca firma SC Tech Safety SA să fie favorizată.

Voicu ar fi solicitat în intervenții directe la directorul general al Electrica SA, Coroiu Nicolae, și la directorul economic al Electrica Serv SA acordarea de contracte firmei SC Tech Safey SA pentru livrarea de produse din domeniul protecției muncii, în condițiile în care societățile beneficiare (Electrica SA, Electrica Serv SA, SISE Moldova) aveau produse pe stoc peste necesar și la prețuri supraevaluate de la același furnizor.

“Prin aceste intervenții, Voicu Cătălin a înlesnit infracțiunea de abuz în serviciu săvârșită de funcționarii din cadrul Electrica SA, Electrica Serv SA, SISE Moldova, facilitând producerea prejudiciului de 5.284.892 lei, echivalent cu 1.391.339 euro”, mai afirmă DNA.

Radu Dan Floarea este acuzat că, în perioada 2004-2005, în calitate de acționar al SC Tech Safety SA, împreună cu administratorul Ion Dumitru Măruță și în înțelegere cu directorul general al Electrica SA, Nicolae Coroiu, și cu Cătălin Voicu, știind că nu s-au organizat proceduri de achiziție publică, a efectuat livrări de produse către SISE Moldova în cantități foarte mari (14.750.685 lei fără TVA), cu prețuri la care s-au practicat adaosuri comerciale până la 2.490,93%, în scopul obținerii de foloase patrimoniale, prin aceasta înlesnind cauzarea unui prejudiciului menționat.

Baronul de Constanța, PSD-istul Nicușor Constantinescu

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu s-a folosit de funcţia şi de banii instituţiei pentru a-şi promova imaginea în campanii electorale. Interesul personal era pe primul plan iar problemele de sănătate invocate au fost mereu un pretext pentru a tergiversa procesul. Pentru asta a primit anul trecut 15 ani de închisoare în dosarul perdelelor forestiere, spun magistraţii în motivare.

În dosarul în care a primit o pedeapsă de 15 ani de închisoare, Nicuşor Constantinescu a fost judecat pentru şase acuzaţii de abuz în serviciu. Toates sunt legate de atribuirea unor contracte finanţate de la bugetul Consiliului Judeţean Constanţa.

„În concepţia inculpatului Constantinescu, proiectele finanţate de Consiliul Judeţean au constituit doar un pretext pentru deturnarea unei părţi importante a bugetului judeţului. În acelaşi timp, popularizarea la nivelul tuturor localităţilor a acestor programe a servit, într-o măsură semnificativă, şi promovării electorale a inculpatului Constantinescu”, scrie în motivarea Curţii de Apel Bucureşti.

Instanţa a validat prejudiciul calculat de procurorii DNA la aproximativ 30 de milioane de lei.

„Se conturează o anumită atitudine constantă a inculpatului faţă, nu numai de bugetul instituţiei pe care o conducea prin prisma funcţiei sale, dar şi faţă de interesele comunităţii pe care era chemat să o susţină, atitudine ce poate fi caracterizată ca fiind îndreptată exclusiv spre atingerea scopurilor personale, într-o vădită indiferenţă faţă de responsabilităţile ce îi reveneau în virtutea funcţiei sale”, scriu judecătorii Curţii de Apel Bucureşti.

Mai mult, instanţa de judecată a considerat că starea de sănătate a lui Nicuşor Constantinescu nu este un argument pentru o pedeapsă mai mică. Judecătorul Curţii de Apel arată că atitudinea din timpul procesului denotă că fostul lider local s-a folosit de problemele medicale pentru a tergiversa procesul.
„M-a externat DNA-ul din spital”, se plângea, vara trecută, fostul şef al CJ Constanţa.

Va urma! PSD a furat România!

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele