PSD-iști se văd în rolul burghezo-moșierimii prigonite!

0
- Reclama -

Motto

Trece-o noapte și mai trece-o zi,
Se ascute lupta între clase,
Iar chiaburii se arat-a a fi
Elemente tot mai dușmănoase.

Astea le vedem noi — dar chiaburii
Văd în față negre văgăuni
Și în ochii lor văpaia urii
Răscolește blestemații tăciuni.

(A.E. Baconschi, volumul Cadavre în vid)

Prinși într-o spirală a declarațiilor scăpate de sub control, parlamentarii PSD nu ratează nicio ocazie să șocheze.

- Reclama -

Deputatul PSD de Teleorman, Valentin Boboc vede enorm şi simte monstrous. În emisiunea radio „Antena Partidelor Parlamentare„ acesta a făcut o paralelă greu de închipuit în condiții normale, între lupta anti-corupţie din prezent şi prigoana securităţii comuniste din anii 50.

„Respectarea separației puterilor în stat și a normelor statului de drept nu este o chestiune facultativă pentru nimeni. În caz contrar, nu ne mai aflăm în România, acea tară democratică ce dorește să apartină Uniunii Europene, ci ne putem consideră, eventual, într-o dictatură de tip sud-american, al cărei climat politic este marcat de șantaj, tensiune și teroare. (…) Au revenit în actualitate toate metodele prin care în anii ’50 clasa politică romanească a fost eliminată din actualitatea luptei politice. Între lupta împotriva burghezo-moșierimii de atunci, în disprețul drepturilor și libertătilor individuale, și lupta împotriva corupților, inventați de mașina de propagandă a sistemului, este o similitudine ce nu poate să nu nelinistească opinia publică romanească. Mai devreme sau mai târziu, dar, cu certitudine, nu peste mult timp, opinia publică romanească va observă că în această luptă nu corupția este afectată, ci doar democrația romanească, jertfită pe altarul intereselor înguste de partid”.

Există și o parte a opiniei publice care îi dă dreptate, pe jumătate, deputatului Boboc, dar nu jumătatea legată de prigoană.

 

sursa foto: savatie.files.wordpress.com

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele