PSD-iștii voiau la Marea Neagră pe banii Senatului

0
dancu ciolacu psd dincu

Liderul de grup al senatorilor PSD, Lucian Romașcanu, este acuzat că a încercat să deconteze un team-building la mare pentru 44 de senatori și 12 consilieri, însă și-a retras ulterior solicitarea în cazul senatorilor, pe motiv că ar fi fost o eroare a Biroului Permanent al Senatului, cererea fiind păstrată doar în cazul consilierilor.

 

Președintele Senatului, Anca Dragu, susține însă că nici această solicitare nu poate fi acceptată, motivul pentru care proiectul a fost retras complet de pe ordinea de zi.

Marți, 17 august, apărea pe ordinea de zi a Senatului solicitarea șefului grupului PSD, Lucian Romașcanu, privind decontarea din bugetul instituției a cheltuielilor de transport și cazare a 44 de senatori și 12 consilieri.

Grupul senatorilor PSD intenționa să facă un team-building la mare, așa cum a explicat mai târziu senatorul social-democrat, Robert Cazanciuc. După câteva ore solicitarea a fost modificată, apărând pe site doar decontul pentru cei 12 consilieri, social-democrații precizând că inițial s-a produs o eroare.

Președinta Senatului, Anca Dragu, a declarat însă că nici această cerere nu poate fi aprobată, iar social-democrații au retras-o de pe ordinea de zi.

„La sfârșitul lunii august, senatorii PSD vor avea un team building undeva, în județul Constanța, și au cerut că Senatul să acopere cheltuielile pentru 12 consilieri de la PSD. Desigur, nu are logică, nu e legal că Senatul să acopere cheltuieli pentru consilieri la un team building de partid. Probabil că votul nu ar fi fost unul favorabil și liderul de grup, la începutul ședinței, a cerut retragerea acestui punct de pe agenda, foarte bine a făcut”, a precizat Dragu, citată de Agerpres.

Robert Cazanciuc: ”Nu s-au cerut bani, va arăt mesajul de convocare”

Vezi și Vasile Dâncu crede că baronii roșii ai PSD sunt o exagerare

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a negat că a fost vorba de un decont pentru senatori. „La fiecare final de vacanță parlamentară are loc o întrunire a partidului, toate partidele fac acest lucru, pentru a stabili prioritățile legislative. Întâlnirea parlamentarilor social-democrați la finalul lunii august e o tradiție.

Nu s-au cerut bani, va arăt mesajul de convocare, în care fiecare parlamentar plătește cazarea. Nu s-a pus problema că parlamentarii să plătească cazarea din fondurile Senatului. Eu nu cred că era vorba de decontare pentru senatori pentru că, repet, va arăt mesajul de convocare, fiecare parlamentar își plătește cazarea. Așa a fost de fiecare dată.

Cred că a fost vorba de o neînțelegere. Mai degrabă era vorba de un staff care mergea împreună în această formulă și nu de senatori, care de fiecare dată și-au plătit cazarea, masă la aceste convocări. Am fost la multe convocări, niciodată nu a decontat Senatul acest lucru, nici acum nu s-a pus problema”, a precizat Cazanciuc.

Lucian Romașcanu: E eroarea Biroului Permanent al Senatului

Liderul grupului PSD din Senat, Lucian Romașcanu, a declarat pentru G4Media că este de fapt vorba de o greșeală a Biroului Permanent al Senatului. ”În adresa pe care am trimis-o am specificat faptul că e vorba doar de consilieri, nu de senatori. Cei de la Biroul Permanent al Senatului au interpretat altfel solicitarea și a apărut eronat pe pagina Senatului, iar presa a preluat așa. Am scos-o de pe ordinea de zi atunci când am văzut eroarea”, a precizat Lucian Romașcanu.

Vezi și Romaşcanu: PSD va face o campanie pozitivă

PSD nu a reușit să cheltuie până acum decât jumătate din banii primiți de la AEP

Subvenția acordată partidelor va urca la 265 de milioane de lei, peste recordul de anul trecut, a anunțat Expert Forum în 24 august. Organizația a solicitat să nu mărească din nou suma pentru subvențiile partidelor și susține că această sumă ar urma să fie mai mare în 2021 decât anul trecut, când subvenția a atins o valoare record de 253 de milioane de lei.

”Suntem mult peste ce se practica în epoca Dragnea, când actualii guvernanţi criticau mecanismul (…) Considerăm ca această suplimentare reprezintă un act motivat politic, parte din campania internă pentru şefia PNL – ceea ce e inacceptabil!”.

Conform datelor prezentate de Expert Forum, PSD nu reușește să cheltuie decât jumătate din suma primită de la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), iar dacă în acest mandat legislativ trendul va continua, social-democrații vor avea în 2024, la finalul actualului mandat, un plus de 150 de milioane de lei. Peste 20 de milioane de lei au cheltuit partidele în perioada ianuarie – iunie 2021.

AEP a anunțat la sfârșitul lunii iulie că peste 91 de milioane de lei au fost virate partidelor sub formă de subvenții de la bugetul de stat în primul semestru al anului 2021.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele