PSD participă la ședința care va stabili calendarul moțiunii de cenzură

0
dancu ciolacu psd dincu

PSD va participa la ședința conducerii Parlamentului, pe care a boicotat-o de cinci ori prin absență, astfel încă nu a existat cvorum de ședință pentru a fi adoptat caledarul moțiunii de cenzură. Ședința birourilor permanente ale celor două camere este programată să se reunească joi dimineața la ora 10.

 

Vezi și Premierul Cîțu vorbește de șantaj, dar vrea să continue cu USR

Deputatul PNL, Florin Roman, a avansat data de 1 octombrie pentru votarea moțiunii de cenzură depusă de USR PLUS și AUR, ceea ce înseamnă că prezentarea ei în Parlament ar avea loc după congresul din 25 septembrie. Potrivit surselor G4Media, PSD analizează propunerea lui Florin Roman, dar n-ar fi luat încă o decizie.

Miza taberei Cîțu a fost să amâne prezentarea și votul moțiunii până după Congresul care va alege o nouă conducere la PNL.

Șansele lui Florin Cîțu de a mai fi ales președinte scad considerabil dacă moțiunea de cenzură ar fi votată înainte de Congres și ar pierde poziția de premier. Tot în încercarea de a amâna votul pe moțiune, premierul Florin Cîțu a anunțat ieri că a atacat la Curtea Constituțională decizia președinților celor două camere de a convoca ședința de plen pentru astăzi la ora 16.00.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban și președintele Senatului, Anca Dragu au convocat plenul Parlamentului invocând mai multe decizii ale Curții Constituționale. Cei doi au explicat că sunt obligați să asigure respectarea termenului de cinci zile prevăzut de regulament pentru prezentarea unui moțiuni de cenzură de la depunerea ei. USR PLUS și AUR au depus moțiunea de cenzură vineri seara, altfel spus termenul de cinci zile prevăzut de regulament se împlinește azi.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele