PSD plătește difuzarea unor spoturi “Spune DA la Referendum”, deși Dăncilă a spus la Bruxelles că partidul nu va face campanie

0

PSD finanțează o campanie pro-referendumul pentru familie, deși premierul Viorica Dăncilă i-a asigurat pe socialiștii europeni că partidul nu se va implica în campanie. Și liderul PSD, Liviu Dragnea a susținut că PSD va face o campanie de informare, nu una pro sau contra referendum. Paginademedia.ro prezintă dovada implicării PSD în campania pentru referendum.

“Vrem Familie! Vrem copii! Vrem viitor!”. “DA la Referendum înseamnă DA pentru căsătoria dintre un bărbat și o femeie”. Sunt mesajele unor spoturi care rulează pe câteva posturi de știri.

“Ștampila pentru NU înseamnă că admiți posibilitatea legiferării ca persoanele de același sex să se poată căsători și adopta copii”, spune una dintre reclame.
Cele două spoturi rulează pe posturile de știri România TV, B1 TV și Antena 3.

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro din piața media, PSD este clientul care plătește difuzarea respectivelor spoturi.

De altfel, spoturile poartă marcajul PSD (și un cod), în partea de jos a ecranului, o obligație în cazul materialelor de promovare asumate de către o grupare politică.

Premierul Viorica Dăncilă i-a asigurat miercuri pe europarlamentarii S&D, partidul din care face parte și formațiunea condusă de Liviu Dragnea, că PSD nu va face campanie pentru referendumul din 6 – 7 octombrie pentru revizuirea Constituției în sensul redefinirii familiei drept căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

„Nu este îndreptată spre o anumită orientare sexuală sub nicio formă. Vom vedea ce va ieși dacă vor veni la vot. Partidul Social Democrat nu va face campanie… nu va face campanie… Este obligația tuturor să facă acțiuni ca să arate ce înseamnă acest referendum. Dar nu vom face campanie pentru a se lua o decizie sau alta”, a spus Viorica Dăncilă, potrivit unei înregistrări publicate pe Facebook de europarlamentarul Cătălin Ivan.

Citește și Purtătorul de cuvânt al PPE despre Dăncilă:Citește două fraze cu mai multe greșeli decât un elev de clasa a doua

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele