PSD pregătește campania pentru referendum! Codrin Ștefănescu: „Acum se lucrează la slogan”

1

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat miercuri, pentru Mediafax, că social-democrații lucrează în prezent la un slogan al campaniei de la referendumul pentru familie și că mesajul unitar al PSD ar putea fi adoptat într-o ședință lărgită a conducerii partidului.

„Acum se lucrează la asta (la sloganul pe care îl va folosi PSD – n.r.), inclusiv la mesajul unitar al partidului pentru români. Probabil că textul cu mesajul va fi citit în CExN, discutat și aprobat”, a declarat miercuri, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, întrebat dacă PSD și-a stabilit un slogan de campanie pentru referendum. Acesta a adăugat că PSD va avea două tipuri de mesaje. „Vor fi două tipuri de mesaje. Un mesaj standard, la nivel național, în care vom vorbi despre tradiții, Coaliția pentru Familie, Biserică, de ce susținem noi acest referendum, de ce le cerem românilor să iasă la vot. Al doilea tip de mesaj va fi unul regional, pe specificul județului respectiv, pentru că unul este mesajul în Țara Oașului, altul este în Dobrogea”, a explicat social-democratul.

Secretarul general adjunct al PSD a menționat că partidul va distribui flyere în perioada campaniei. „Vom aplica strategia noastră , adică toți activiștii de partid din fiecare organizație locală, până la nivel de stradă, vor face un raport pentru discuțiile pe care le au cu oamenii. Vom face și un flyer pentru campania de informare, vom avea apariții în mass-media centrală și locală pe acest subiect”, a completat Ștefănescu.

Românii vor fi întrebați la referendumul pentru redefinirea familiei dacă sunt de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament, a anunțat, marți, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu. ”Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?”, va fi întrebarea adresată alegătorilor la referendumul pentru revizuirea Constituției, respectiv pentru redefinirea familiei, a anunțat după ședința de guvern purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu. Potrivit acestuia, costul referendumului va fi de 163,712 milioane lei. Referendumul se va desfășura pe parcursul a două zile, 6 și 7 octombrie 2018, între orele 7.00 și 21.00. Legea pentru revizuirea Constituíei, care redefinește familia ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie, a fost publicată, marțí, în Monitorul Oficial.

CCR a stabilit, luni, că inițiativa de rezivuire a Constituției, potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, nu pe cea consimțită între soți, respectă prevederile constituționale. Senatul a adoptat, marțea trecută, în calitate de for decizional, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie.

Citește și Apelul lui Dragnea la condamnarea în dosarul angajărilor fictive începe pe 8 octombrie, la completul condus de judecătorul Iulian Dragomir

De Vlad Mitu

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele