”PSD scumpește casele românilor”

0
- Reclama -

PMP condamnă programul economic de guvernare al PSD. Ultimele cifre ale INS arată ca inflaţia în luna iunie s-a situat în Romania la 5,4%.

“Care este cel mai pregnant sector ale economiei unde tăvălugul inflaţionist se poate observa? Cu siguranţă în scumpirea locuinţelor care în trimestrul I din 2018, comparativ cu acelaşi trimestru al anului precedent, s-au scumpit în România cu 6,6%, peste media UE de 4,7%. Cel mai mare ritm de creştere în prima jumătate a acestui an a fost consemnat în Braşov in timp ce în Bucureşti, apartamente s-au majorat în iunie cu 0,4%”, afirmă senatorul PMP, Cristian Lungu.

Potrivit parlamentarului, apartamentele din Cluj-Napoca rămân, însă, cele mai scumpe din ţară, cu o valoare medie de 1.522 euro/mp, la finalul lui iunie, în timp ce în Constanţa şi în Timişoara valoarea prezentă fiind cu 5,6% şi respectiv 4,3%  mai ridicată decât valoarea înregistrată acum şase luni. Însă, senatorul Cristian Lungu crede că efectele tăvălugului inflaţionist vor avea ramificări mult mai complexe decât creşterea preţului la imobiliare: „Deşi BNR decide ce face cu dobânda de politică monetară, odată pornit acest tăvălug al inflaţiei, diferenţa dintre dobânzi şi inflaţie trebuie micşorată, iar BNR este obligată să crească dobânda de politica monetară. Astfel, inflaţia cauzată de programul PSD duce inevitabil la creşterea dobânzilor, iar creşterea dobânzilor va duce la o încetinire a creditării, care poate duce, la rândul ei, la o încetinire economică şi care poate sfârşi într-o recesiune”.

Citeşte şi:Video: Momentul în care polițiștii de la rutieră scot plăcuțele cu ”M…PSD”

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele