PSD și Monarhia

0

Premierul Mihai Tudose a declarat luni, referitor la sugestia preşedintelui executiv al PSD, Niculae Bădălău, de a fi organizat un referendum pentru monarhie, că el nu este monarhist şi nu poate să fie de acord cu o asemenea propunere.

Citiți și Primarul din Sinaia a fost achitat

“Eu nu sunt monarhist. Nu pot să fiu de acord, vă spun care este poziţia mea în ceea ce priveşte monarhia”, a declarat Tudose la ieşirea din plenul Parlamentului.

Întrebat dacă ar trebui organizat un referendum pentru monarhie, Bădălău a declarat că “poporul ar putea fi întrebat” acest lucru.

“Eu sunt republican, pentru că aşa m-am născut. Doar din cărţi am cunoscut partea asta cu regalităţi a României. Cred că poporul poate fi întrebat cu privire la lucrul ăsta, ţinând cont că ţările care au monarhii sunt ţări dezvoltate”, a declarat Niculae Bădălău.

El a mai spus că, dacă se organizează un referendum pentru familia tradiţională, ar putea să se organizeze şi un referendum pentru monarhie.

“Ăsta e un proiect de viitor, la care şi politicienii, împreună cu preşedintele, cu foarte mulţi factori trebuie să se aşeze la masă să discute. Atât timp cât facem un referendum cu familia tradiţională, putem face şi o asemenea întrebare către popor”, a mai declarat preşedintele executiv al PSD.

Întrebat dacă PSD are vreun regret în ceea ce priveşte relaţia cu Regele Mihai, Bădălău a spus că PSD s-a purtat bine cu regalitatea, iar în partid sunt simpatizanţi ai regalităţii.

“PSD s-a purtat foarte bine cu regalitatea. În istorie, şi liberalii s-au comportat urât cu regalitatea. Sunt anumiţi oameni care au avut dispute, dar nu PSD. Sunt convins că şi în interiorul PSD sunt extrem de mulţi simpatizanţi ai regalităţii. PSD e un partid mare şi în interior sunt foarte multe păreri, dar asta nu înseamnă că noi vorbim în numele partidului. Sunt păreri individuale”, a conchis senatorul.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele