PSD îl elimină pe Iohannis din procedura de numire a șefilor de parchete

0

40 de deputaţi PSD au depus miercuri un proiect de lege prin care elimină preşedintele ţării din procedura de numire a conducerii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, precum şi a procurorului general al României, a procurorului şef DNA şi a procurorului şef DIICOT. Toate aceste numiri urmează să fie făcute de Senat, care, în opinia iniţiatorilor, are reprezentativitate mai mare.

Citiți și Încurcatele căi ale politicii, PSD nu ar zice nu unui referendum pe tema monarhiei

“Președintele, vicepreședintele și președinții de secții ai Înaltei Curți de Casație și Justiție, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, prim-adjunctul și adjunctul acestuia, procurorul general al Parchetului Național Anticorupție, adjuncții acestuia, procurorii șefi de secție ai acestor parchete, precum și procurorul șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și adjuncții acestora ar trebui să fie numiți de Senatul României având în vedere că acesta exercită un mandat de reprezentativitate dat de popor ca deținător al suveranității naționale”, au notat iniţiatorii în expunerea de motive, dezvăluie Profit.ro.

Proiectul modifică Legea 303/2004 privind statutul magistraţilor, lege supusă deja modificării în aceste zile la Parlament. Numirea şefilor justiţiei ar urma să se facă de către Senat, nu de către preşedinte, ca până acum, la propunerea ministrului Justiţiei. Revocarea se va face la fel.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele