Purcari Wineries cumpără 76% din acţiunile Cramei Angel’s Estate

0

Producătorul de vin Purcari Wineries PLC a semnat contractul de achiziţie a pachetului majoritar de 76% din acţiunile Cramei Angel’s Estate din Bulgaria, lângă Stara Zagora.

 

”Purcari Wineries PLC a anunţat semnarea contractului de achiziţie a pachetului majoritar de 76% din acţiunile Cramei Angel’s Estate din Bulgaria. Angel’s Estate este o cramă cu ciclu complet de producere lângă Stara Zagora, în una din cele mai proeminente regiuni vinicole din Bulgaria, Thracian Lowlands”, transmite compania.

Crama deţine circa 100 ha de podgorii proprii, iar capacitatea anuală de producere depăşeşte un milion de sticle, producând unele dintre cele mai cunoscute branduri de vin în Bulgaria, inclusiv Angel şi Stallion.

Ca parte a tranzacţiei, acţionarii actuali ai Angel’s Estate vor păstra 24% din acţiunile Cramei şi vor continua să contribuie la dezvoltarea afacerii.

Finalizarea tranzacţiei este planificată în termen de până la două săptămâni de la semnarea contractului de achiziţie al acţiunilor.

Fondul Monetar Internaţional a revizuit pozitiv prognoza de creştere economică a României

„Achiziţia Angel’s Estate este un pas înainte spre realizarea viziunii noastre de a deveni campionul vinicol incontestabil în Europa Centrala şi de Est, acţionând ca un consolidator al acestei industrii fragmentate. Adăugăm la Grupul nostru o nouă geografie şi vedem aceasta ca pe un mare privilegiu să construim pe tradiţiile vinicole milenare ale Bulgariei, inclusiv prin extinderea activităţilor de export existente ale Angel’s Estate. Anticipăm sinergii puternice de la venirea Angel’s Estate în familia extinsă Purcari şi vom munci în a valorifica la maxim potenţialul acestei afaceri în gestiunea noastră”, spune Eugen Comendant, director Operaţional al Purcari Wineries PLC.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele