Putem cumpăra titluri de stat Tezaur cu dobânzi de până la 5,35%

0

Românii pot investi, începând de luni, 7 februarie, în titlurile de stat Tezaur, cu maturităţi de 1, 3 şi 5 ani şi dobânzi anuale de 4,50%, 5% şi 5,35%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată, anunţă Ministerul de Finanţe.

 

”Începând de luni, 7 februarie, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturităţi de 1, 3 şi 5 ani şi dobânzi anuale de 4,50%, 5% şi 5,35%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată”, precizează ministerul.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

Între 7 – 24 februarie 2022 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.

Între 7 – 25 februarie 2022 de la unităţile Trezoreriei Statului;
Între 7 – 24 februarie 2022 în mediul urban şi 7 – 23 februarie 2022 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale companiei Poşta Română.
”Anul trecut mai mult de 114 mii de români au investit peste 5 miliarde lei în titlurile Tezaur – o sumă record de la lansarea programului. Românii au încredere în bonitatea statului român, iar faptul că din ce în ce mai mulţi bani sunt încredinţaţi pentru economisire confirmă acest lucru”, spune Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.

Vasile Dîncu s-a îmbolnăvit de COVID-19 pentru a doua oară

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele