Putin s-ar putea adresa rușilor cu o declarație despre schimbarea statutului „operațiunii speciale” din Ucraina

1

Vladimir Putin ar putea face un alt apel către ruși miercuri, 5 octombrie în care s-ar putea referi la schimbarea statutului „operațiunilor speciale” din Ucraina, scrie publicația ucraineană Obozrevatel.

Acest lucru a fost raportat de mass-media de propagandă rusă, raportează Obozrevatel. În același timp, publicația transmite că: judecând după declarațiile altor oficiali ruși și reprezentanți ai „autorităților” ocupante din Ucraina, s-ar putea să fie vorba despre Crimeea.

Secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Mykola Patrushev, a declarat despre peninsula ocupată: ”Din cauza creșterii nivelului amenințărilor teroriste, este necesar să se elimine imediat decalajele de securitate ”.

În plus, liderul din Crimeea, Serhii Aksyonov, a menționat, după anexarea altor teritorii ucrainene, că se vor desfășura operațiuni antiteroriste pe toate aceste teritorii.

Pe 30 septembrie, Putin a anunțat anexarea ilegală a teritoriilor Ucrainei ocupate de Rusia. Președintele rus a cerut cinic Ucrainei să înceteze imediat ostilitățile și să revină la masa negocierilor. Putin a numit agresiunea rusă împotriva Ucrainei „un război declanșat de regimul de la Kiev”.

*Expert militar rus: Nu poate fi exclusă opțiunea unui război nuclear cu NATO și Statele Unite

Rusia nu va folosi arme nucleare împotriva Ucrainei, deoarece și-a asumat obligații unilaterale că nu le va folosi niciodată împotriva țărilor care nu au arme nucleare.

Această opinie a fost exprimată de expertul militar Vladislav Shurygin, scrie Pravda.ru.

Analistul consideră că acum armele nucleare nu vor rezolva nimic, deoarece sunt concepute pentru a distruge ținte deosebit de importante – centre de comandă, zone de concentrare a marilor forțe inamice sau depozite importante. Expertul nu exclude însă varianta unui „mare război nuclear cu rachete”.

Potrivit acestuia, este posibil pe măsură ce Occidentul se implică din ce în ce mai mult în conflictul din Ucraina.

În acest caz, Rusia va prezenta mai devreme sau mai târziu un ultimatum SUA și NATO, a spus Shurygin într-un interviu pentru Ukraine.ru.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele