Mai puține restricții pentru vaccinați în Europa

0

Mai puține restricții pentru vaccinați în Europa. Guvernul federal din Germania a aprobat o nouă lege prin care imunizații sau cei care au anticorpi pot circula noaptea, chiar dacă sunt restricții, și pot merge fără test la magazin sau la coafor.

 

În Europa se încearcă revinirea la o viață normală: se redeschid școli, magazine, muzee și saloane de înfrumusețare. În multe locuri, însă, e nevoie de test sau de dovada vaccinării.

Noul decret din Germania ar putea intra în vigoare zilele următoare. Persoanele vaccinate sau cele care au trecut recent prin boala nu mai au nevoie de test pentru a beneficia de anumite servicii. Însă vor trebui să poarte masca în continuare și să respecte regulile distanțării.

Vezi și Studiu japonez: Particulele de coronavirus din aer, eliminate de Plasmacluster, tehnologia anti-coronavirus

CHRISTIANE LAMBRECHT, ministrul justiţiei, Germania: “Protejarea vieții celorlalți poate duce la limitarea unor drepturi. Dar acum nu mai e nevoie de aceste limitări în cazul persoanelor vaccinate sau care au avut boala, pentru că acestea reprezintă un risc foarte mic, deci, pentru ele, restricțiile trebuie anulate.”

În Austria, persoanele nevaccinate au nevoie de test COVID pentru a putea merge la unele magazine sau la coafor. Aproape totul s-a redeschis.

La fel în Cehia, unde clienții trebuie să arate dovada vaccinării sau test negativ dacă vor să meargă la coafor, la spa sau la cabinetele de cosmetică pentru animale de casă.

De așa numitul “coronapass” e nevoie și în Danemarca pentru cei ce vor să meargă la sălile de fitness sau la spectacole.

În Grecia s-au redeschis terasele. Dar nu cu mai mult de șase persoane la masă și fără muzică live.

În Olanda, pentru a merge la supermarket, indiferent dacă ești sau nu vaccinat, este nevoie de programare. La fel și în alte locuri publice.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele