PwC: Creșterea salarială medie în sectorul privat a fost de 6,4% în 2018

0
salariile-invatamant-mai-mari-15-la-suta

Salariile din mediul privat au crescut ușor peste nivelurile planificate în 2018 . La nivel național, au crescut în medie cu 6,4%, față de ajustarea planificată (5,7%).

Aceasta este situația salariilor din mediul privat, conform unui studiu PwC România.

Creșteri salariale peste media pieței s-au produs în industrie și în retail.

În ceea ce privește categoriile de personal, cele mai mari creșteri ale salariilor au fost înregistrate de muncitori/operatori (calificați și necalificați). Dintre toate categoriile de personal analizate, nivelurile de conducere au avut cele mai mici creșteri ale salariilor.

„Creșterile salariale peste medie reprezintă unul dintre stimulentele utilizate de companii pentru a atenua problema deficitului forței de muncă. În plus, vedem o creștere semnificativă a salariilor lucrătorilor din producție și din sectorul hotelier, în timp ce sectoarele de retail și cel bancar rămân în urmă ca nivel de evoluție salarială. Problemele cu care se confruntă în prezent piața forței de muncă din România au cauze mai profunde și sunt potențate de emigrație și lipsa corelării dintre sistemul de educație și cerințele economiei”, a declarat Daniel Anghel, Liderul Departamentului de Consultanță fiscală și Juridică, PwC România.

Mai multe detalii despre salarii și procentele cu care au crescut sunt pe News4IT.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele