R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani în închisoare, pentru abuz sexual

0

Muzicianul american a fost condamnat la trei decenii de stat după gratii, într-un caz de șantaj și trafic sexual, anunță BBC.

Un juriu din New York l-a condamnat încă din septembrie anul trecut pe artistul R&B, în vârstă de 55 de ani, născut în Chicago, pentru infracțiuni sexuale.

Kelly, al cărui nume real este Robert Sylvester Kelly, a fost, de asemenea, amendat cu 100.000 de dolari, iar în prezent, se confruntă cu acuzații penale în alte trei cazuri separate.

Cunoscut pentru melodii de succes precum „I Believe I Can Fly” și „Ignition”, R. Kelly s-a folosit de statutul său de celebritate și de sfera de influență pentru a abuza sexual femei și copii timp de 20 de ani.

Judecătorul districtual american Ann Donnelly a declarat miercuri că artistul a folosit sexul ca pe o armă, forțându-și victimele să facă lucruri de nedescris și lăsându-le cu boli ne-vindecabile.

Totodată, jurații de la procesul de șase săptămâni al lui Kelly din Brooklyn au auzit cum acesta a traficat femei între diferite state americane, ajutat de impresari, agenți de securitate și alți membri ai anturajului.

Tot instanța a auzit cum R. Kelly a obținut ilegal documente pentru a se căsători cu cântăreața Aaliyah, când aceasta avea 15 ani, în 1994, cu șapte ani înainte să moară într-un accident aviatic.

S-a descoperit că certificatul menționa vârsta lui Aaliyah ca fiind de 18 ani, iar căsătoria a fost anulată peste câteva luni.

Acum, procurorii federali au recomandat ca R. Kelly să fie condamnat la mai mult de 25 de ani de închisoare, având în vedere gravitatea infracțiunilor sale și „necesitatea de a proteja publicul de alte infracțiuni”, însă avocații lui au cerut o pedeapsă de 10 ani, minimul obligatoriu pentru condamnarea sa.

Ei l-au prezentat pe R. Kelly ca fiind un om care a crescut în sărăcie, într-o gospodărie plină de violență domestică, și care a suferit abuzuri sexuale încă din copilărie.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele