Rachetele antigrindină au lăsat fără ploi fermierii din Prahova

0

Racheta antigrindină este promovată de guvernanți drept o mare reușită. Chiar dacă poate părea o soluție eficientă, autoritățile se pare că nu au luat în calcul efectele adverse. Astfel, fermierii care “beneficiază” de proiect îl văd ca un blestem care s-a abătut asupra culturilor, susținând că este de vină pentru seceta extremă.

 

Cosmin Olteanu este unul dintre liderii sectorului agricol din România. Acesta are în exploatare peste 4.500 de hectare de teren în județul Prahova și deține o afacere de top în industria alimentară, așa că are o imagine cât se poate de clară despre Sistemul Național Antigrindină.

 

Cosmin Olteanu, unul dintre cei mai prolifici oameni de afaceri în agricultura prahoveană este de părere că stațiile antigrindină au lăsat fermierii fără ploi. “Problema județului Prahova este de la aceste statii antigrindina montate acum zece ani, pe motiv că vor ajuta fermierul sa nu mai fie lovit de grindină. Realitatea a demonstrate că nu este așa, că, de fapt, ne-au lăsat fără ploi, fără precipitații. Grâul si rapița cultivate în 2019 sunt compromise între 60% si 90% în zona noastră” susține Cosmin Olteanu.

Cititi mai multe aici: Rachetele antigrindină au lăsat fără ploi fermierii din Prahova

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele