Radio România Cultural a premiat… cultura

0
- Reclama -

Radio România Cultural a premiat excelenţa în cultură, în cadrul celei de-a XVII-a ediţii a Galei Premiilor Radio România Cultural, desfăşurată la Teatrul Odeon.

Premiul pentru Poezie a ajuns la Svetlana Cârstean pentru volumul Trado, scris împreună cu poeta suedeză Athena Farrokhzad şi apărut la editura Nemira. Premiul pentru Proză i-a fost înmânat lui Radu Cosaşu, de ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Ionuţ Vulpescu, pentru volumul Viaţa ficţiunii după o revoluţie, apărut la Editura Polirom. Premiul pentru Teatru i-a revenit regizorului Bobi Pricop şi echipei sale, pentru spectacolul O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii după Mark Haddon, producţie a Teatrului Naţional I. L. Caragiale din Bucureşti. Premiul pentru Film i-a fost înmânat regizorului Cristi Puiu, pentru filmul Sieranevada. Premiul pentru Arte plastice i-a fost decernat lui Alexandru Antik, pentru expoziţia Viziuni în întuneric, de la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, alături de publicarea cărţii de artist Alexandru Antik, Inventar (Editura Vellant, Bucureşti). Premiul pentru Ştiinţe a ajuns la Aurora Simionescu, doctor în astrofizică, profesor asociat la Agenţia Spaţială Japoneză, JAXA, pentru că este prima persoană non-japoneză numită într-o poziţie în cadrul acestei instituţii. Premiul pentru Muzică a fost oferit trupei Byron, care a împlinit 10 de ani de la fondare. Este trupa care, la capitolul muzică românească, susţine cel mai bine capitalul de muzică difuzabil la Radio România Cultural. În anul 2016 a lansat albumul aniversar Eternal return. Premiul pentru Educaţie a fost obţinut de Bursa de Valori Bucureşti pentru lansarea online a unei platforme extinse de educaţie financiară: fluentinfinante.ro. Premiul pentru Proiecte culturale şi festivaluri a ajuns la organizatorii Gărâna Jazz Festival, probabil cel mai apreciat şi aşteptat eveniment cu muzică jazz din ţară şi unul dintre cele mai importante festivaluri de jazz open-air din Europa Centrală şi de Est. În 2016 a sărbătorit 20 de ediţii.

Au fost acordate şi trei premii speciale:Premiul de Excelenţă i-a fost decernat actorului Ion Caramitru; Premiul Lux Mundi i-a revenit producătoarei Ada Solomon; Premiul In memoriam Iosif Sava i-a fost acordat acordat pianistei Alexandra Dariescu.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele