Adi Răduţă a câștigat a treia etapă a Campionatului Naţional al Bulgariei la motocros 

0
Adi Răduţă

Sâmbătă, 2 septembrie, pe circuitul de la Sevlievo, a avut loc a treia etapă a Campionatului Naţional de Motocros al Bulgariei. Adi Răduţă, în vârstă de 32 de ani, de 6 ori campion naţional şi de 4 ori campion Est-European, participă de 6 ani în campionatul Bulgariei, pe care l-a şi câştigat în 2016.

Anul acesta, Adi a ieşit pe locul I la ambele etape care s-au ţinut până acum. În acest moment, Adi este liderul compionatului, conducand detaşat în campionat, cu 28 de puncte avans faţă de locul II.

Adi Răduţă: “A fost o cursă destul de grea pentru mine. În urmă cu trei săptămâni m-am accidentat la spate şi am fost nevoit să întrerup antrenamentele. Căldura excesivă (peste 35°) şi umiditatea ridicată, combinate cu lipsa antrenamentului au făcut cursa şi mai dificilă. În prima manşă, după 3 ture am căzut la aterizare, într-un viraj, după ce mi-a derapat roata din faţă. După 18 minute, i-am prins din urmă pe ceilalţi şi am terminat cu bine. În manşa a doua, nu au mai fost incidente.”

Adi Răduţă

Adi Răduță: „Din păcate, la noi nu se asigură condiţiile optime pentru organizarea unui astfel de campionat”

Adi pilotează pe modelul Yamaha UZ450F, iar din 2009 domină clasamentele de motocros din România la clasa MX1. Cu toate acestea, în ultimii ani a ales sa participe la campionatele naţionale ale ţării vecine. „Este al şaselea an consecutiv în care particip la Campionatul Naţional al Bulgariei şi al VIII-lea în campionatul Est-European. Din păcate, la noi nu se asigură condiţiile optime pentru organizarea unui astfel de campionat. În plus, nivelul competiţional a scăzut foarte mult în ultimii ani.”

Citește și: Aspiratorul care te scapă de griji: faci curățenie acasă, direct de la birou

Pe 9 şi 10 septembrie, Adi va merge pe circuitul de la Samokov, Bulgaria, unde va participa la a patra etapă din Campionatul Est-European şi a celui Naţional al Bulgariei.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele