Raed Arafat a declarat că nu intenționează să își dea demisia, dar poate fi demis

0

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat, duminică seară, că nu va demisiona din funcţie, însă nu este „lipit de scaun” şi dacă vrea cineva să îl demită, o poate face.

„Eu am zis-o, eu nu sunt lipit de scaun, nu demisionez eu, dar dacă sunt demis, este dreptul oricăruia să mă demită. Ce consider, după atacurile intensificate din ultima perioadă, (…) pentru că sunt atacuri de foarte mult timp (…) în final, fie se asumă că trebuie să plec, că nu mai este viziunea pe care o vrem şi aducem pe cineva mai deştept care să facă treabă, sau mai tânăr (…) deci să găsească pe unul de 30 de ani care să aibă viziune, să vină să o facă”, a spus Arafat la Antena 3.

El a explicat că, în cazul în care va rămâne în funcţie, va fi nevoie de sprijin pentru sistemul de urgenţă, dar există şi varianta ca el să fie demis şi schimbat sistemul actual.

Citește și Raed Arafat, audiat la Parchetul General în dosarul Colectiv

 

„În final este una din două soluţii: ori ni-l asumăm pe doctorul Arafat şi atunci lucrăm cu el şi-l sprijinim, pentru că e nevoie de sprijin fără discuţii, nu ni-l asumăm pe doctorul Arafat, îl dăm afară, venim cu cineva şi mergem mai departe sau nu ni-l asumăm pe doctorul Arafat şi vrem să schimbăm sistemul şi atunci trebuie explicat populaţiei în ce sens se va schimba sistemul: intră privatul şi începe să ia din banii publici în locul sistemului public şi să facă el, în locul Ambulanţei, în locul SMURD-ului, anumite activităţi. Asta înseamnă că, în câţiva ani, va dispărea sectorul public”, a mai spus Arafat.

Arafat reacționează la controalele demarate de ministrul de Interne

Ministrul de Interne, Marcel Vela anunțat săptămâna trecută că la IGSU a demarat acțiuni de evaluare a activității dar, a evitat să spună dacă Raed Arafat va mai fi menținut în postul de secretar de stat.

În 21 noiembrie, președintele Klaus Iohannis că Guvernul face o evaluare în cazul secretarului de stat Raed Arafat şi că aşteaptă ca săptămâna care urma să primească un răspuns lămuritor.

„La IGSU e un audit, care e prezent acolo, desfășoară activități și probabil săptămâna viitoare o să-mi prezinte o situație”, a precizat Marcel Vela, întrebat dacă a luat o decizie în privința secretarului de stat Raed Arafat.

Citește și Arafat e legat de scaun, refuză demisia

„Eu ca și ministru am perceput că de-a lungul timpului acest departament a avut și părți mai bune și părți mai puțin bune – Apuseni, Colectiv, Caracal, Timișoara, în urma cărora au demisionat ministrul Radu Stroe, premierul Victor Ponta, ministrul Moga, dar la IGSU e o atmosferă pozitivă, un spectacol de imagine extraordinar, fără să încerce cineva să caute cauzele unor asemenea evenimente, fără a schimba neapărat un șef de departament”, a mai declarat ministrul.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele