Rafael Nadal, ”certat” de fostul tenismen ucrainean Serghei Stahovski

0
Serghei Stahovski, Rafa Nadal

Fostul tenismen ucrainean Serghei Stahovski este în dezacord cu declaraţiile spaniolului Rafael Nadal, care a considerat ”nedreaptă” excluderea jucătorilor ruşi şi belaruşi de la ediţia din acest an a turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, ca urmare a invaziei din Ucraina.

 

Plecat pe front pentru a-şi apăra ţara, Stahovski nu a aşteptat mult timp pentru a-i răspunde jucătorului iberic, deţinătorul recordului de titluri de Grand Slam (21).

„Nadal, am concurat împreună, ne-am înfruntat în circuit. Te rog, spune-mi, este drept ca jucătorii ucraineni să nu se poată întoarce acasă? Cât este de corect pentru copiii ucraineni să nu poată juca tenis? Cât este de drept ca ucrainenii să moară?”, a scris Stahovski într-un mesaj postat pe Twitter.

Rafael Nadal a calificat excluderea jucătorilor ruşi şi belaruşi de la Wimbledon, ca răspuns la invazia din Ucraina, ca fiind o decizie „foarte nedreaptă”, duminică, înaintea debutului său în turneul de la Madrid.

„Este foarte nedrept.. Ei nu pot face mare lucru, nu-i aşa? Care este vina lor pentru ceea ce se întâmplă în acest moment, pentru război? Chiar îmi pare rău pentru ei”, a spus spaniolul, în vârstă de 35 de ani.

Vezi și Nadal, dezgustat de circul din jurul cazului Djokovici

„Este foarte nedrept pentru ei, dar, din păcate, aş spune că în prezent, dacă este foarte complicat pentru aceşti jucători, ceea ce se întâmplă este atât de regretabil încât, în cele din urmă, ceea ce se întâmplă în sportul nostru este aproape irelevant când sunt atât de mulţi oameni care mor şi suferă”, a mai spus fostul număr unu mondial.

„Când un guvern ia măsuri, acestea trebuie urmate. În acest caz, guvernul (britanic) a dat o recomandare, iar Wimbledon a luat o decizie, cât se poate de drastică, fără nicio obligaţie de a o lua”, a subliniat Nadal.

Novak Djokovic în dezacord cu organizatorii turneului de la Wimbledon

Sârbul Novak Djokovic, care a calificat drept „o nebunie” decizia responsabililor de la Wimbeldon, a afirmat că „îşi menţine poziţia” duminică. „Cred că este nedrept” a reafirmat liderul mondial, părere împărtăşită şi de grecul Stefanos Tsitsipas (nr. 5). „Nu au făcut nimic rău pentru a fi excluşi automat din acest turneu”, a apreciat Tsitsipas.

Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunţat în urmă cu zece zile decizia de excludere a ruşilor şi belaruşilor de la ediţia 2022 (27 iunie – 10 iulie) din cauza conflictului care are loc în Ucraina. Printre jucătorii afectaţi se numără Daniil Medvedev, nr. 2 mondial, Andrei Rublev (nr. 8) – care a calificat decizia „total discriminatorie” -, Arina Sabalenka (nr. 4) sau Victoria Azarenka (ex nr. 1, astăzi pe locul 17).

Această decizie este o premieră în tenisul mondial şi a fost puternic criticată de ATP şi WTA, cele două circuite profesioniste în care ruşii şi belaruşii sunt autorizaţi să joace sub drapel neutru. Echipele lor naţionale, pe de altă parte, au fost excluse din Cupa Davis şi Billie Jean King Cup.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele