Rafila crede că numărul cazurilor de COVID ar putea să ajungă din nou la 10.000 pe zi

1

Alexandru Rafila, acum parlamentar PSD, spune că numărul infectărilor zilnice cu COVID-19 va crește în următoarea perioadă, fiind posibil ca numărul cazurilor să ajungă din nou la 10.000 pe zi.

 

Rafila mai crede că dacă populația din categoriile vulnerabile e vaccinată, iar îmbolnăvirile vor avea loc în rândul celor cu risc mai mic de a face forme grave, presiunea pe spitale va fi mai mică.

Vezi și Rafila spune că trebuie vaccinați 100 de mii de români pe zi

“E de vreo două săptămâni această creștere. Acum e mai evidentă pentru că în secțiile ATI se simte din nou aglomerația. Spitalele de primă linie au cea mai mare parte din paturi ocupate”, a afirmat deputatul PSD.

“Importantă e viteza de creștere, unde cresc cazurile și care sunt grupele de vârstă cele mai afectate. Mi-e greu să spun acum cât vor crește. Lucrurile s-au schimbat față de anul trecut. Se poate să ajungem din nou la 10.000 de cazuri pe zi, dacă însă vor fi mai puțin din categoriile vulnerabile, – pentru că deja acolo s-a vaccinat, se vaccinează în continuare – atunci, dacă persoane mai tinere, mai puțin afectate de boală, se vor infecta, serviciile spitalicești nu vor fi solicitate în aceeași măsură”, a mai spus Rafila.

Citește despre cel mai performant purificator de aer anti coronavirus / COVID

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele