Raluca Prună: OUG 7 trebuie abrogată

0

Fostul ministru tehnocrat al Justiţiei Raluca Prună a declarat că Ordonanţa de Urgenţă 7/2019 ce modifică legile justiţiei trebuie abrogată integral.

Raluca Prună spune că abrogarea prevederii din OUG 7 legată de separarea carierelor procurorilor şi judecătorilor nu este suficientă: ”Cred că nu este deloc suficientă şi există voci publice care cer abrogarea cu totul a acestei Ordonanţe. Nu este clar care era urgenţa de a modifica legile justiţiei printr-o a doua Ordonanţă (…) şi adaugă prin această OUG 7 foarte-foarte mult la legi şi schimbă cumva structura sistemului judiciar din România”.

Referitor la declaraţia deputatului PSD Eugen Nicolicea potrivit căreia magistraţii care îşi suspendă activitatea comit o infracţiune şi riscă închisoare sau amendă, Raluca Prună spune că ”această afirmaţie face, de fapt, parte din presiunea fără precedent care se exercită asupra magistraţilor şi este foarte grav că un deputat iese şi ameninţă nevoalat şi în mod direct pe magistraţii care protestează, cu o asemenea măsură”.

Citeşte şi: Raluca Turcan: nimic nu s-a schimbat în Educaţie

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele