Raluca Turcan solicită respingerea oricărei forme de propagandă electorală în unitățile de învățământ

0

Vicepremierul Raluca Turcan, prim-vicepreședinte PNL, solicită inspectorilor școli și directorilor unităților de învățământ respingerea oricărei forme de propagandă electorală în acestea, cu o zi înaintea dezbaterii care va fi organizată marți seara cu președintele Klaus Iohannis la Școala Națională de Studii Politice și Administrative.

 

Turcan face referire la distribuirea unor materiale de propagandă electorală pro-PSD în școli din Vrancea și amintește că „propaganda electorală este strict interzisă în școli”.

„Solicităm inspectorilor școlari, directorilor de școli și cadrelor didactice să respingă orice formă de propagandă electorală în unitățile de învățământ”, a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

Turcan precizează că a fost semnalat faptul că în unele școli au apărut materiale de propagandă pro-PSD. „Astfel, în județul Vrancea, au fost distribuite așa-zise sondaje cu întrebări vădit tendențioase. Hârtiile purtau antetul unei asociații-fantomă și conțineau întrebări referitoare la activitatea Guvernului PNL și a președintelui Klaus Iohannis, iar una făcea trimitere la o realizare a Guvernului Dăncilă”, menționează prim-vicepreședintele PNL.

Raluca Turcan susține că, „spre deosebire de campania deschisă și directă a Președintelui Klaus Iohannis, PSD recurge la manipulări și miniciuni”.

„Reamintim că propaganda electorală este strict interzisă în școli. Ne dorim o Românie normală, în care școala să rămână strict un spațiu al educației de calitate, nu un canal de propagare a mesajelor politice”, încheie Turcan.

Citește și: Lista completă a jurnaliștilor și analiștilor care vor participa la dezbaterea de marți, de la SNSPA

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele