Raport: 15% dintre tinerii din UE au consumat canabis în ultimul an

0
canabis marijuana
- Reclama -

15% dintre tinerii cu vârste între 15 și 34 de ani din UE (adică aproximativ 18 milioane) au consumat canabis în ultimul an, potrivit Raportului european privind drogurile făcut public marți de Observatorul European pentru Droguri și Toxicomanie. La mare distanță de canabis se află cocaina (2,4% dintre tinerii europeni), urmată de ecstasy (1,9% dintre tineri) și amfetamine (1,2%).

 

Raportul arată că transporturile mari de droguri sunt interceptate în proporție din ce în ce mai mare în UE, dar disponibilitatea drogurilor rămâne ridicată în statele membre UE. Alături de evoluțiile din sfera producției, înmulțirea interceptărilor de cantități mari de cocaină, rășină de canabis și din ce în ce mai mult heroină transportate pe mare, deseori în containere intermodale, creează îngrijorări cu privire la infiltrarea grupurilor de criminalitate organizată în lanțurile logistice de aprovizionare, pe rutele de transport și în porturile mari, potrivit raportului citat.

În 2018, în Europa au fost raportate aproximativ 1,3 milioane de capturi, cel mai frecvent fiind capturate produse din canabis. În 2018, cantitatea de rășină de canabis capturată în Uniunea Europeană a crescut la 668 de tone, de la 468 de tone în anul precedent. În 2018 s-au înregistrat creșteri considerabile într-o serie de țări care, în general, capturează cantități mici de plantă de canabis. Un exemplu este Belgia, unde cele 17,3 tone capturate au însemnat de 18 ori mai mult decât cantitatea capturată în anul precedent.

 

- Reclama -

Cantitatea de cocaină capturată în UE în 2018 a atins cel mai mare nivel înregistrat vreodată, însumând 181 de tone (138 de tone în 2017)

 

În 2018, cantitatea de heroină capturată în Uniunea Europeană a crescut la 9,7 tone, de la 5,2 tone în 2017, în principal ca urmare a capturilor individuale mari realizate în portul Anvers. În fiecare dintre anii 2017 și 2018, Turcia a capturat în jur de 17 tone (17,4 și, respectiv, 17,8 tone) de heroină, cele mai mari cantități din ultimul deceniu.

Citește și: Polițist cultivator de canabis în apartament

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele