Rata de infectare în Bucureşti a ajuns la 6,33 la mie

0
covid coronavirus infectari

Municipiul Bucureşti a ajuns, miercuri, la o incidenţă cumulată la 14 zile a cazurilor de COVID-19 de peste 6 la mie, ceea ce implică noi restricţii.

 

În ceea ce priveşte trecerea şcolilor în online, care conform prevederilor actuale are loc după depăşirea pragului de 6%, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că doreşte ca şcolile să rămână deschise şi după ce incidenţa dintr-o localitate trece de 6 la mia de locuitori, o decizie în acest sens urmând să fie luată împreună cu specialiştii din domeniul sanitar până vineri.

Autorităţile au anunţat, miercuri că rata de infectare în Bucureşti a ajuns la 6,33 la mie, după ce marţi a fost de 5,57 la mie.

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă se va reuni în termenul legal de 48 de ore, pentru a decide noi măsuri. Termenul pe ore se calculează începând cu ora 00 a zilei următoare.

După atingerea ratei de infectare de 6 cazuri la mia de locuritori se impun noi restricţii.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că vor avea loc discuţii cu cei care trebuie să se pronunţe privitor la menţinerea deschisă a şcolilor după pragul de 6%.

Voiculescu: Campania de vaccinare este un eşec

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele