Război în Ucraina: petrolul continuă să crească

1
- Reclama -

Războiul dintre Rusia și Ucraina continuă să afecteze și performanța economiei globale. Prețurile petrolului continuă să crească pe piețele de mărfuri: țițeiul care se va cumpara in aprilie a ajuns la 109,87 după ce a atins și 110 dolari, o creștere de 6,25%.

 

Bursa din Milano se deschide pe minus, FTSE MIB a marcat o scădere de -0,38%  până la 24.270 de puncte. Start slab și pentru celelalte piețe europene.

Chiar și Bursa de la Tokyo începe să se tranzacționeze în declin, după contracția puternică a indicilor bursieri americani influențate de creșterile prețului petrolului, cel mai mare din ultimii 7 ani, dar și incertitudinile privind evoluția conflictului din Ucraina.

Prețul porumbului la cel mai ridicat nivel din 2013 din Chicago

Nu doar prețurile la petrol și gaze ,,zboară”. La Bursa de Valori din Chicago, Chicago Board of Trade (CBOT), contractele futures pe porumb au crescut la cel mai ridicat nivel din 2013 (+ 1,79% la 738 USD).

- Reclama -

Prețul  grâului este la fel de fluctuant, a sărit peste 10 dolari bushelul, adică bushelul, unitatea internațională de măsură care în cazul grâului este egală pentru aproximativ 27,2 kilograme.

citește și Exxon și Boeing se retrag din Rusia, după invadarea Ucrainei

 

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele