Războiul comercial dintre SUA şi China va duce la recesiune

0

Îngrijorările că războiul comercial dintre Statele Unite şi China va duce la recesiune sunt în creştere, potrivit băncii americane Goldman Sachs, care nu mai anticipează un acord între cele mai mari două economii ale lumii înainte de alegerile prezidenţiale americane din 2020, transmite Reuters.

”Ne aşteptăm că tarifele care au ca obiect restul de importuri din China, de 300 de miliarde de dolari, vor intra în vigoare”, potrivit unei note a băncii adresată clienţilor.Preşedintele Donald Trump a anunţat pe 1 august că va impune tarife de 10% pentru restul de importuri din China, în valoare de 300 de miliarde de dolari, care nu sunt încă penalizate. Chian a reacţionat prin oprirea achiziţiilor de produse agricole americane, informează news.ro.Statele Unite au mai declarat China drept manipulatoare e monedă. China neagă că ar manipula yuanul pentru a-şi creşte competitivitatea.

Conflictul comercial vechi de un an evoluează în jurul tarifelor, subvenţiilor, tehnologiei, proprietăţii intelectuale şi securităţii cibernetice, între altele.

Citește și: Rata inflației a crescut

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele