RCS&RDS, amendată şi peste 3,1 milioane euro confiscaţi

0
- Reclama -

Tribunalul Bucureşti a dispus, marţi, ca RCS-RDS să plătească o amendă penală de 1.250.000 lei, fiind confiscate şi sumele de 3,1 milioane euro şi 665.000 lei de la aceeaşi companie, în dosarul în care fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a fost condamnat la 4 ani închisoare cu executare pentru luare de mită. 

De asemenea, instanţa a decis ca SC Bodu SRL, firmă deţinută de Bogdan Dumitru Dragomir (fiul lui Dumitru Dragomir), să plătească o amendă penală de 1.350.000 lei, fiind confiscate şi sumele de 3,1 milioane euro şi peste 3 milioane lei.

În plus, Integrasoft SRL trebuie să achite o amendă penală de 700.000 lei.

Marţi, Dumitru Dragomir a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 4 ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care este acuzat că a primit peste 3 milioane euro mită de la administratorul RCS/RDS, Ioan Bendei, în schimbul acordării drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1.

Potrivit deciziei instanţei, Dumitru Dragomir a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi complicitate la spălarea banilor.

- Reclama -

În acelaşi dosar, Ioan Bendei a fost condamnat la 4 ani închisoare cu executare, aceeaşi pedeapsă primind şi Florin Bogdan Bădiţă (administrator al SC Bodu SRL).

În schimb, Bogdan Dumitru Dragomir, Alexandru Oprea (directorul general şi preşedintele CA al RCS&RDS), Mihai Dinei (coordonatorul activităţii juridice a RCS&RDS) şi Serghei Bulgac (director general al RCS&RDS) au fost achitaţi.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Citește și A șaptea amânare în dosarul în care fostul președinte al LPF, Dumitru Dragomir, este acuzat că a primit 3 milioane de euro mită de la administratorul RCS-RDS

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele