Reacția Lui Tăriceanu la MCV și Rezoluție: “Comisia Europeană intră într-o zonă politică ce nu e justificată. Total dezechilibrat, mă dezamăgeşte profund”

0

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a susținut marți seară că rezoluţia Parlamentului European analizează, dintr-o perspectivă eminamente politică, o serie de evenimente fără să existe o informare echilibrată, fără să existe o singură menţiune la poziţia oficială a autorităţilor române, fie că este vorba de Guvern, fie de Parlament şi acest lucru este cu totul şi cu totul nefiresc.

El a anunţat că va trimite o scrisoare grupului ALDE european prin care o să îşi exprime nemulţumirea.

„Este un document pe care am avut posibilitatea să îl analizez înainte şi pot să vă spun că este total dezechilibrat, este subiectiv şi pe mine mă dezamăgeşte profund. Astăzi sau mâine le voi trimite colegilor mei din grupul ALDE o scrisoare în care să îmi manifest nemulţumirea pentru poziţia pe care unii dintre ei au adoptat-o. Nu toţi din grupul ALDE au votat în favoarea rezoluţiei, dar o să aştept o listă exactă”, a afirmat Tăriceanu, la Parlament.

Şeful Senatului s-a plâns că din rezoluţie a fost scoasă prevederea referitoare la problema legitimităţii protocoalelor semnate între serviciile de informaţii şi instituţii din justiţie.

În ceea ce privește raportul MCV, Tăriceanu a spus că acesta va trebui analizat din două perspective – una nefirească, politică şi una tehnică.

„Nu l-am văzut (raportul MCV- n.r.) sau mai bine spus am o serie de informaţii preliminare, aşteptăm adoptarea lui. Din informaţiile preliminare raportul este şi cred că va trebui analizat din două perspective – una nefirească, politică, pentru că raportul MCV s-a dorit să fie un mecanism tehnic, juridic, şi din perspectiva tehnică. Dar după ce o să primesc raportul oficial o să pot să îl parcurg şi o vă fac anumite comentarii. (…) Comisia (Comisia Europeană – n.r.) intră într-o zonă politică ce nu este justificată, pentru că raportul este un instrument cu precădere tehnic şi am văzut în ultima perioadă o serie de abordări politice care cred că pun sub semnul întrebării modul în care Comisia lucrează cu statele membre. Deci Comisia nu cred că poate să pună sub semnul întrebării opţiunile statelor membre pe anumite domenii care nu intră în ceea ce s-ar numi logica subsidiarităţii”, a spus Tăriceanu, la Palatul Parlamentului.

Acesta a mai spus că raportul are consecinţe în planul imaginii şi va constitui mai mult ca sigur ”o armă de atac” din partea Opoziţiei.

În legătură cu declaraţiile lui Frans Timmermans potrivit căruia în România a fost sistat cursul reformelor în Justiţie, Tăriceanu a menţionat că acestea sunt afirmaţii politice şi „foarte direct legate” de apropiatele alegerile pentru Parlamentul European”.

Citește și Iordache după MCV și Rezoluție: Niste “experți” necunoscuți dau indicații cu privire la aplicarea unor legi deja în vigoare!

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele