Reacțiile PNL și UDMR la declarațiile lui Barna

0

Orice propunere sau posibilă soluție menită să consolideze viitoarea coaliție trebuie adusă pe masa discuțiilor, spune liderul PNL, Ludovic Orban: „încurajez toți partenerii să rămână consecvenți acordului inițial”.

 

„Având în vedere faptul că înțelegerea noastră comună a fost să evităm comunicările individuale de poziții care nu au făcut obiectul consensului dintre liderii celor trei formațiuni, rămân consecvent acordului agreat cu ceilalți parteneri de discuție. Consider că orice propunere sau posibilă soluție menită să consolideze formarea viitoarei coaliții trebuie adusă pe masa discuțiilor și încurajez toți partenerii să rămână consecvenți acordului inițial”, a anunțat Orban.

Știre inițială

Vicepreședintele PNL Gheorghe Falcă și liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila au reacționat după propunerea făcută de Dan Barna ca președinții celor 3 partide care vor forma Guvernul să primească funcții de vicepremier. Copreședintele Alianței USR PLUS a mai spus ca președinția Camerei Deputaților să fie deținută de USR-istul Cătălin Drulă.

 

Vezi Barna renunță la candidatura pentru șefia Camerei Deputaților

Astfel de propuneri trebuie făcute la masa negocierilor, nu prin declarații publice.

Cred că dl Barna confirmă că a greșit când a încercat să impună numirea lui ca președinte al Camerei Deputaților. Cred că astfel de ieșiri nu ajută pe nimeni, cred că astfel de lucruri trebuie făcute în interior, în ceea ce înseamnă încrederea între parteneri. În cazul acelor negocieri ieșim cu o soluție pentru ceea ce înseamnă programul de guvernare, pentru că acesta va fi legea care va permite gesionarea de către Guvern și Parlament a treburior publice, apoi modul în care va arăta Guvernul României și în final despre oamenii care vor ocupa atât funcțiile executive, cât și funcțiile pentru Camera Deputaților și Senat”, a spus vicepreședintele PNL.

UMDR vede și el greșit demersul lui Barna

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, critică propunerea făcută marți de Dan Barna și susține că aceasta ar fi trebuit să discute cu Ludovic Orban și Kelemen Hunor înainte de a face acest anunț.

Nu ajută acest anunț al domnului Barna și nu ajută la stabilirea unei încrederi mai mari. Nu a existat o consultare pentru acest anunț. Este un anunț făcut prin presă. Într-o coaliție aceste lucruri se discută în interior. Nu se procedează în acest fel, nu se aruncă pe piață asemenea soluții fără să le discuți cu posibilii parteneri”, a declarat Cseke Attila.

Liderul UDMR spune că Dan Barna a încercat să își creeze imaginea celui care vine cu soluții. 

Casoteca.ro – magazin

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele