Reactorul 2 de la Cernavodă funcţionează la 50% din capacitate

0

Nuclearelectrica a anunţat că puterea Unităţii 2 a centralei de la Cernavodă va fi redusă la 55%,  după ce duminică s-a oprit controlat Unitatea 1 din cauza unei defecţiuni.

”Nuclearelectrica anunţă că Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost oprită controlat în dimineaţa zilei de 25 martie 2018, ora 09:20. Decizia de a opri controlat Unitatea 1 CNE Cernavoda a fost determinată de apariţia unui defect la unul dintre sistemele de proces ale centralei, iar acţionarea în conformitate cu proiectul centralei conduce la necesitatea opririi controlate. Estimăm că oprirea va avea o durată de aproximativ 48 de ore. Lucrările de remediere nu vor avea niciun impact advers asupra personalului, populaţiei şi mediului înconjurător, acestea realizându-se în conformitate cu procedurile specifice ale centralei.(…) Reducerea de putere a Unităţii 2 CNE Cernavodă este cauzată de necesitatea înlocuirii unei piese (rulment) la motorul unei pompe de condensare, din partea clasică a centralei. Reducerea de putere până la 55% este necesară în vederea opririi echipamentului pentru reparaţii”, se arată în comunicatul de presă.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării. Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participaţie de 82,49%.

Citește și: Vremea se încălzește! Află de când!

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele