Reactorul 3 de la Cernavodă va fi realizat până în 2030

0
- Reclama -

Reactorul 3 de la centrala nucleară din Cernavodă este prevăzut a fi realizat până în anul 2030, iar reactorul 4 după această dată, potrivit noii Strategii energetice a României.

 

”Societatea Nuclearelectrica are în plan retubarea unităţii 1 începând cu 2026, iar planul de dezvoltare este cuprins în Strategia Energetică – ce va fi publicată în zilele următoare pe site-ul Ministerului – realizarea unităţii 3 până în anul 2030 şi unităţii 4 după această dată. Toate aceste planuri vor conduce la o mai bună rezilienţă şi o mai bună acoperire a necesarului de energie la nivel naţional”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Dan Drăgan, în cadrul conferinţei Focus Energetic.

Acesta a vorbit de investiţiile majore din sectorul energetic, în ceea ce priveşte companiile de stat.”Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a solicitat companiilor în care este acţionar majoritar planul de investiţii pentru următorii cinci ani, plan de investiţii prin care să fie prioritizate investiţiile ce vor conduce la o modernizare a sistemului de producţie a energiei electrice. În acest sens, toate companiile au avut o perioadă în care au pregătit aceste planuri, care au fost aprobate în Adunările Generale ale Acţionarilor. Companiile vor realiza în perioada următoare investiţii semnificative. Din aceste investiţii, cele mai importante sunt cele care vor fi realizate de către Hidroelectrica, în planul lor de investiţii cincinal sunt cuprinşi 300 MW în offshore, 300 MW în onshore, plus alte proiecte pe energie hidroelectrică”, afirmă secretarul de stat.

Citește și: Sute de militari germani, infectați cu coronavirus

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele