Recensământ de probă efectuat în martie

0

Circa 50.000 de gospodării din întreaga ţară au fost selectate pentru a participa la recensământul de probă efectuat de Institutul Naţional de Statistică (INS) în luna martie, în etapa de pregătire a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor care va avea loc în semestrul I al anului viitor (2022).

 

Recensământul de probă este necesar în vederea îmbunătăţirii modului de organizare şi desfăşurare a recensământului propriu-zis din primul semestru al anului 2022, arată INS.

“Circa 50.000 de gospodării din întreaga ţară au fost selectate pentru a participa la recensământul de probă efectuat de Institutul Naţional de Statistică în luna martie 2021, în etapa de pregătire a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor care va avea loc în semestrul I al anului viitor (2022). Persoanele selectate în eşantion primesc un pliant informativ (disponibil pe www.recensamantromania.roşi www.insse.ro)”, anunţă INS.

Recensământul de probă se adresează tuturor persoanelor din gospodăriile selectate în eşantion, indiferent de cetăţenie, care au reşedinţa obişnuită pe teritoriul României. Reşedinţa obişnuită reprezintă locul în care o persoană îşi petrece în mod obişnuit perioada zilnică de odihnă, fără a ţine seama de absenţele temporare pentru recreere, vacanţe, vizite la prieteni şi rude, afaceri, tratamente medicale sau pelerinaj religios. Reşedinţa obişnuită poate să fie aceeaşi cu domiciliul sau poate să difere, în cazul persoanelor care aleg să-şi stabilească reşedinţa obişnuită în altă localitate decât cea de domiciliu din ţară sau străinătate.

Între 10-16 martie 2021, persoanele cuprinse în eşantion se vor autorecenza prin completarea chestionarului online după preînregistrare. Între 22-31 martie 2021, cei care, din motive obiective, nu s-au putut autorecenza vor primi vizita unui recenzor pentru realizarea interviului faţă-în-faţă.

Stoc-rezervă de stat a unei cantităţi de grâu pentru panificaţie

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele