Red Bull Oslea Hike & Ride dă startul celei de-a 12-a ediții. Pe 17 și 18 februarie, în masivul Oslea, județul Hunedoara

0
- Reclama -

Mai sunt 3 săptămâni până la cea de-a 12-a ediție Red Bull Oslea Hike & Ride, singura competiție din România care îmbină urcarea montană cu freeride (coborârea pe schiuri sau snowboard). Iubitorii sporturilor de iarnă sunt pregătiți să înfrunte zăpada și altitudinea spectaculoasă a masivului Oslea și intră în competiție cu bucuria unei experiențe unice, pe 17 și 18 februarie.

Red Bull Oslea Hike & Ride. Toate detaliile pe care trebuie să le știi despre competiție

Ziua de vineri, 17 februarie, este dedicată calificărilor, o probă de coborâre contracronometru, în care concurenții vor lua startul individual. Cei mai rapizi 120 de rideri vor trece mai departe în finală. Finala va avea loc sâmbătă, 18 februarie, și se va desfășura după regulile tradiționale ale competiției, disponibile aici.

Totul începe prin urcarea nemiloasă, contracronometru a versantului pe o distanță de 3,9 km, cu plecare de la cota 1.300 și până la nivelul crestei, la 1.940 metri. Ajunși pe culme, riderii vor trece la partea a doua a competiției: coborârea pe schiuri sau snowboard a Masivului Oslea, fiind punctați în funcție de abilitățile tehnice. Linie, control, fluiditate, tehnică, stil, trick-uri sunt doar câteva dintre elementele de care concurenții trebuie să țină cont pentru a impresiona juriul.

- Reclama -

În cei 11 ani de Red Bull Oslea Hike & Ride, competiția s-a transformat, a evoluat, multe limite au fost întrecute, însă distracția a rămas mereu la nivel înalt.

Câteva dintre highlit-urile celor 11 ediții de până acum:

  • proba de hiking a pornit dintr-o nevoie. Nu exista altă metodă de a conduce concurenții pe creastă pentru proba de freeride
  • cea mai scăzută temperatură: -25 grade, în 2019
  • cel mai gros strat de zăpadă înregistrat pe creastă: 2012, 3m și 10cm
  • cel mai puternic vânt înregistrat pe creastă: 2021, 90km/h
  • cel mai bun timp pe urcare: 2014, Horia Colibășanu (primul român care a urcat pe K2), 43m2s
  • cel mai mare punctaj pe coborâre: Kinda Geza (Pro Snowboard M), 228 puncte
Competitor in action during the qualification day of Red Bull Oslea Hike and Ride in Uricani, Romania on February, 19, 202

Mai sunt foarte puține locuri disponibile, iar cei care își doresc să facă parte din cea mai tare competiție din această iarnă se pot înscrie aici.

Cele mai bune momente de la Red Bull Oslea Hike & Ride 2022 pot fi văzute aici.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele