„Regatul Sălbatic” – o nouă producție TVR filmată printre animale sălbatice

0
regatul-salbatic-productie-natura-tvr

TVR realizează o nouă producție menită să atragă atenția asupra necesității urgente de ptocție și conservare a naturii, „Regatul sălbatic”. Emisiunea va fi difuzată la TVR 3 sâmbăta de la ora 9.30, începând din 7 octombrie 2017, timp de 12 ediţii. Aceasta va putea fi urmărită şi la TVR MOLDOVA vineri, de la ora 11.00.

„«Regatul Sălbatic» este natura. Protecţia şi conservarea acesteia a devenit o urgenţă. Informaţiile ştiintifice actuale pot preveni distrugerea iremediabilă a naturii. Trebuie doar să le cunoaştem. Aceste informaţii sunt spuse de TVR sub forma poveştii „Regatului Sălbatic”. Copiii de toate vârstele trebuie să înţeleagă ce provoacă degradarea naturii. Responsabilitatea faţă de natură se învaţă şi vine odată cu cunoaşterea”, spun producătorii emisiunii.

Citește și: Mămăligă românească cu mălai de la vecinii bulgari

Provocarea echipei TVR constă în realizarea tranziției de la responsabilitatea restrânsă pe care o are publicul față de natură, limitată la sfera casei unde locuiesc, la responsabilitatea extinsă, față de întreaga natură. De cealaltă parte, provocarea pentru telespectatori este să înţeleagă că animalele şi plantele sunt ființe care au viaţă, comportament și nevoi particulare, caracter, utilitate şi libertate, care trebuie respectate.

„Animalele sălbatice sunt filmate non-intruziv, pentru a le surprinde comportamentul în sălbăticie în propriile habitate, în pădurile din România, în habitate controlate sau în semilibertate (Parcuri Naturale, arealuri de protecție, etc), începând din Delta Dunării și de la Malul Mării Negre, până la golul alpin de pe crestele Carpaţilor”, mai explică realizatorii.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele