Regina Europei! Amalia Niță a câștigat medalia de aur la Campionatele Europene de box pentru juniori

0

Amalia Niță a câștigat medalia de aur la Campionatele Europene de Box pentru juniori, competiție găzduită de Italia în localitatea Montesilvano. Pugilista din România a învins în finala categoriei 66 kg pe reprezentanta gazdelor. Este al doilea titlu consecutiv pentru sportiva noastră.

Amalia Niță a câștigat titlul european la box la categoria 66 kg

Amalia Niță a câștigat al doilea titlu consecutiv. Sportiva din România s-a impus în finala de la 66 kg de la Campionatele Europene de Box pentru juniori, după ce a învins-o pe italianca Amina Golinelli, reprezentata gazdelor, în competiția găzduită din sala din Montesilvano. Scorul a fost unul categoric: 5-0.

„Niţă şi-a apărat coroana în stil de mare campioană, surclasând-o pe reprezentantă a gazdelor într-o manieră categorică. A fost o diferenţă valorică aşa cum rar se poate vedea într-o finală europeană.

Italianca Amina Golinelli a ascultat resemnată decizia arbitrilor, după ce a pierdut fiecare rundă, cu handicap chiar, în ultima repriză ascultând şi numărătoarea arbitrului, la capătului unei serii de lovituri a Amaliei, care a dorit să încheie acest parcurs european în forţă, în căutarea KO-ului”, notează pagina de Facebook a Federaţiei Române de Box.

Prestația Amaliei a fost aplaudată de președintele Federației Române de Box.

„Felicitări, Amalia, eşti o mare sportivă, care calcă apăsat pe urmele Lăcrămioarei Perijoc şi Claudiei Nechita, spre obiective olimpice înalte. Felicitări părinţilor tăi, felicitări tuturor antrenorilor care au contribuit de-a lungul anilor la evoluţia ta.

Este un succes, mai ales prin maniera în care l-ai obţinut, cu care sportul românesc se mândreşte. Este un succes pe care, cu siguranţă, tu ai capacitatea să-l depăşeşti cu fiecare an!”, a transmis preşedintele FRB, Vasile Cîtea.

O medalie de aur și patru de bronz pentru România

România a încheiat competiția din Italia cu o medalie de aur şi patru medalii de bronz, după ce Daniel Irofte (cat. 50 kg), Alexandru Cărare (cat. 66 kg), Diana Tănăsescu (cat. 70 kg) şi Alexandra Bercea (cat. +80 kg) au pierdut în semifinale.

La Europenele de juniori din Italia s-au aliniat 353 de sportivi din 32 de ţări, 119 în turneul feminin, respectiv 234 în turneul masculin.

România a deplasat o delegaţie de 20 pugilişti (7 fete şi 13 băieţi) la Campionatele Europene de box pentru juniori de la Montesilvano (Italia), cu obiectivul de a cuceri între trei şi cinci medalii.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele