Regulile Consiliului Național Religios al Indoneziei: Criptomonedele, interzise pentru musulmani

0
Criptomonede

Utilizarea criptoactivelor drept monedă este interzisă musulmanilor, potrivit consiliului liderilor religioși din Indonezia.

 

Consiliul Național Ulema, sau MUI, a considerat criptomoneda haram sau interzisă, deoarece are elemente de incertitudine, pariuri și prejudicii, a declarat joi Asrorun Niam Sholeh, șeful decretelor religioase, după ce consiliul a organizat o audiere cu experți. Dacă monedele virtuale ca marfă sau activ digital poate respecta principiile Sharia și poate prezenta un beneficiu clar, atunci poate fi tranzacționată, a adăugat el, potrivit Bloomberg.

MUI deține autoritatea cu privire la respectarea Shariah în țara care găzduiește cea mai mare populație musulmană din lume. Ministerul de finanțe și banca centrală consultându-le în problemele finanțelor islamice.

Vezi și Piața criptomonedelor în creștere mare

Deși decizia de la MUI nu înseamnă că toate tranzacțiile cu criptomonede vor fi oprite în Indonezia, decretul ar putea descuraja musulmanii să investească în active și să determine instituțiile locale să reconsidere emiterea de active crypto. Bank Indonesia a gândit o monedă digitală a băncii centrale, fără nicio decizie anunțată încă.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele