UPDATE: Renate Weber a fost demisă din funcția de Avocat al Poporului

0

La dezbateri, senatorul PSD Robert Cazanciuc a precizat că motivele invocate în revocarea Avocatului Poporulului sunt halucinante.

 

Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a anunţat că PSD va sesiza CCR votul din plenul reunit privind revocarea Renatei Weber.

Deputatul PNL Ioan Cupşa a spus că solicitarea este una întemeiată şi a rugat parlamentarii să voteze.

Liderul senatorilor AUR Claudiu Târziu a afirmat că partidele de coaliţie vor capul Renatei Weber pentru că aceasta s-a opus măsurilor greşite luate în timpul pandemiei. Acesta a adăugat că, din acest punct de vedere, nu e nicio diferenţă între PSD şi formaţiunile de coaliţie, în sensul în care azi iau o decizie şi mâine o votează.

Senatoarea Diana Şoşoacă a luat cuvântul şi a lansat un atac la adresa preşedintelui Camerei Ludovic Orban.

„Finalizez după 3 minute, aşa e la noi. Încercaţi să fiţi puţin respectuos domnule Orban, pentru că în timpul stării de urgenţă, când eraţi premier, în timp ce dvs umpleaţi Guvernul Tomâniei de pahare de wisky şi ţigări, poporul român era amendat. CCR v-a anulat acele ordine. Avocatul Poporului a fost singura instituţie din România care a ţinut partea poporului român”, a spus Şoşoacă.

Când Şoşoacă se pregătea să recite dintr-o poezie a lui Mihai Eminescu, i-a fost tăiat microfonul de la tribuna plenului.

 

Știre inițială

Renate Weber a fost demisă din funcția de Avocat al Poporului de către plenul reunit al Parlamentului, așa cum anunța ieri Informateca.ro

 

Parlamentul a aprobat revocarea cu 247 de voturi „pentru” și 32 de voturi „împotrivă”.

Vezi și Renate Weber va fi demisă după respingerea rapoartelor de activitate ale Avocatului Poporului

Anterior, comisiile juridice au adoptat raportul de admitere a solicitării de revocare din funcţie a Avocatului Poporului.

Ce s-a discutat în comisii

Comisiile juridice ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au acordat, tot azi, raport de admitere, cu majoritate de voturi, solicitării PNL, USR PLUS şi UDMR pentru revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, Renate Weber.

Avocatul Poporului, Renate Weber, a acţionat cu depăşirea competenţelor legale, având drept consecinţă nerespectarea legii de organizare şi funcţionare a instituţiei şi a Constituţiei, se arată în solicitarea de revocare din funcţie a acesteia, formulată de PNL, USR şi UDMR.

Cele trei partide din coaliţie reclamă faptul că Renate Weber nu a transmis Parlamentului şi Guvernului raportul special şi recomandările privind problemele de sistem constatate în cazul crimelor de la Caracal, încălcând atribuţia prevăzută la articolul 5 din legea de funcţionare şi nu şi-a îndeplinit, prin activitatea derulată în 2020, rolul şi obligaţiile legale în domeniul apărării, protecţiei şi promovării drepturilor copilului.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele