Renate Weber critică parteneriatul strategic cu SUA, despre care spune că nu ajută țara ci doar irită Rusia

0

Europarlamentarul ALDE, Renate Weber, susține că parteneriatul strategic pe care România îl are cu SUA nu ne ajută foarte mult. Ea arată că nu înțelege în ce constă acest parteneriat și consideră că România este partener doar când vine vorba despre cumpărarea de armament american, ceea ce irită foarte tare Rusia.

”Cu Statele Unite e o altă poveste. Știu că e partenerul nostru strategic…dar nu prea înțeleg ce anume înseamnă asta. Să dăm bani în neștire pentru industria de armament americană? Sincer, nu cred că aveam nevoie de asta. Înțeleg că ne apără de ruși. Dar mi se pare că asta se întâmplă pentru că noi i-am stârnit pe ruși cu instalarea scutului. Apropos, totuși…e defensiv sau cum?

Sunt convinsă că Rusia are un interes major să destabilizeze Uniunea Europeană, inclusiv destabilizând state membre, în diferite feluri, iar noi suntem o bună țintă, dar întrebarea mea e cum ne-au ajutat până acum americanii să contracarăm acțiunile rușilor? Cum ne-au ajutat să nu mai fim vulnerabili la manipulările lor? Cumva cumpărând armament?”, a spus Renate Weber, într-un interviu pentru Inliniedreapta.

Citește și Parchetul General, verificări: Posibile legături între Adina Florea și protcolul secret publicat de Vâlcov

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele