Replică la acuzațiile Guvernului că SPP l-a luat pe Junker de la scara avionului: “SPP nu stabilește programul demnitarilor”

0

”Serviciul de Protecție și Pază nu stabilește programul demnitarilor. Înaltul oficial a solicitat momentul plecării de pe aeroport. Protocolul guvernului se afla la aeroport la momentul aterizării aeronavei”, au declarat pentru surse din cadrul Serviciului.

Precizările vin după ce Guvernul a încercat să explice de ce premierul Dăncilă a ratat întâlnirea cu președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

Guvernul susține că avionul acestuia a aterizat mai repede decât era programat. Mai mult, biroul de presă al Executivului mai afirmă într-un comunicat că, imediat după aterizarea pe Aeroportul Băneasa, ”SPP a preluat în coloană oficială delegația președintelui Comisiei Europene de la scara avionului și a plecat spre hotelul la care urma să fie cazată”.

Premierul Viorica Dăncilă a ratat întâlnirea cu șeful Comisiei Europene, care ar fi trebuit să aibă loc la ora 18.00 la sosirea pe Aeroportul Băneasa, au declarat surse politice, deși premierul a fost cea care a insistat ca întâlnirea să aibă loc. Potrivit surselor G4Media.ro, comisarul Juncker ar fi acceptat, la insistențele premierului, deși președintele Comisiei Europene a venit la București ca invitat la Summitul celor Trei Mări, deci fără legătură cu activitatea Guvernului.

Informația a fost difuzată inițial de știripesurse.ro, care notează că șeful Comisiei Europene a așteptat-o și a plecat. Potrivit surselor G4Media.ro, nimic n-a împiedicat-o pe Viorica Dăncilă să ajungă la timp, dacă ar fi dorit. Dăncilă ar fi ajuns pe aeroportul Băneasa, unde a aterizat Jean Claude Juncker cu o cursa charter, chiar când coloana oficială a președintelui Comisiei ieșea pe poarta Aeroportului Băneasa.

Citește și Cum explică guvernul ratarea întâlnirii dintre Dăncilă și Juncker:Avionul a aterizat mai repede și Juncker a plecat rapid la hotel

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele