Reportaj Recorder, despre pesta porcină: Sătenii rămân fără locuri de muncă și acuză conducerea României de indiferență

0

La Tichilești, în județul Brăila, oamenii au rămas fără porci în bătătură, iar molima s-a întins apoi la ferma de la marginea satului. 35.000 de porci vor fi omorâți, grajdurile se vor închide, iar 150 de săteni își vor pierde locul de muncă, se arată într-un reportaj realizat de Recorder.ro.

Potrivit sursei citate, este o imagine apocaliptică, cu oameni deznădăjduiți și dezorientați, care nu înțeleg prea bine ce i-a lovit. Sătenii se uită seara la televizor și văd dezbateri aprinse despre abuzuri, protocoale și acțiuni de lobby, dar aproape nimic despre această epidemie care le-a dat viața peste cap.

De la autorități nu mai așteaptă nimic și sunt convinși că porcii lor n-au fost uciși doar de pestă, ci și de incompetența și interesele celor aflați la conducere.

Pesta porcină africană se întinde peste tot mai multe județe din țară, iar efectele sunt devastatoare: 127.000 de porci sacrificați, din care 50.000 au fost luați pe sus din curțile țăranilor. 8 ferme mari închise și peste 1.000 de oameni intrați în șomaj. Suntem cea mai afectată țară din Europa!
Și în timp ce autoritățile încearcă să minimalizeze dezastrul și să transmită că situația se află sub control, prin satele din estul României realitatea se vede cu totul altfel.

Citește și Iohannis, acuzații grave către Teodorovici:Guvernul n-a cheltuit niciun ban din fondul de rezerva pentru combaterea pestei

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele