Reporteri fără Frontiere (RSF) susţine cererea unei anchete parlamentare care vizează conducerea TVR

0

Reporteri fără Frontiere (RSF) susţine apelul organizaţiilor din România cu privire la conducerea TVR. La sfârşitul săptămânii trecute RSF a declarat că se alătură organizaţiilor locale ale jurnaliştilor care cer comisiei de mass-media a Parlamentului deschiderea unei anchete privitoare la modul în care Doina Gradea conduce televiziunea publică.

De asemenea IFEX, cea mai mare reţea globală a organizaţiilor care promovează libertatea de exprimare şi libertatea presei, a publicat următorul mesaj: “Ca urmare a unor acte repetate de cenzură şi intimidare la Televiziunea Publică din România, ActiveWatchRo şi alte grupuri cer demiterea Preşedintei-Director General”.

ActiveWatch, Centrul pentru Jurnalism Independent, Centrul pentru Inovare Publică, Miliţia Spirituală, Freedom House România, Asociaţia Kompatibil, Asociaţia Pro Democraţia, AZIR – secţia româneasca a Asociaţiei Europene a Jurnaliştilor, Asociatia VIDEOVEST – Timişoara, Societatea Jurnaliştilor Galaţi, Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie, Frontline Club Bucharest, Centrul de Resurse pentru Participare Publică – CeRe şi Bogdan Iancu (lect. univ. SNSPA) au semnat o scrisoare deschisă adresată liderilor grupurilor parlamentare şi a membrilor Comisiilor de mass-media din Senat şi Camera Deputaţilor prin care au cerut demiterea urgentă a Doinei Gradea, preşedinte – director general al TVR, invocând mai multe cazuri de cenzură şi intimidare în televiziunea publică.

Citește și: Atacuri asupra creierului pentru manipularea și furtul amintirilor: tehnologia de bază există deja și este vulnerabilă

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele